tiistai 8. marraskuuta 2016

POSTIPOJAN TUOMISIA

Viime päivinä postilaatikkoon on ropissut kortteja läheltä ja kaukaa. Koska postcrossing-profiilissa olen maininnut kerääväni mm. lapsiaiheisia kortteja, on niitä nyt tullut kiitettävästi:


                                                    Iloisia lapsia kansallispuvuissaan  Itävallasta

                                                pieniä söpöläisiä Australiasta, kortin lähettäjä Saksasta

                                                       nauravaisia lapsukaisia Italiastaherttaisia neitosia Espanjan Sevillasta.
Yksi toiveistani on myös saada kortteja paikallisista nähtävyyksistä tai maisemista ja tällaisia kortteja sain kaksin kappalein Amerikasta.
Upeita molemmat!

Korttien mukana tulee mitä erilaisimpia ja erikoisimpia postimerkkejä. Kauniita nämäkin, vai kuinka?


Postin nettikaupasta tilasin eilen 10.11. ilmestyvät joulupostimerkit. Millaisin joulumerkein varustettuja kortteja vielä mahdan saadakaan maailmalta ennen joulua?

27 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen harrastus. Olen tästä lukenut aiemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Olen harrastanut postcrossingia nyt 2,5 vuotta eikä kyllästymisen merkkejä vielä näy. On mukavaa saada kortti jostain kaukaa tai vaikka naapurimaasta.

   Poista
 2. Ilo saada tälläistä postia! Toinen toistaan viehättävämpiä kortteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kai on yksi harrastuksen viehättävyydestä: saada huikean kauniita ja mielenkiintoisia kortteja ympäri maailmaa.

   Poista
 3. Hienoja kortteja! Kiva harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastus on todella kiva. Kortteja on aina mukava saada. Suorastaan odotan postin tuloa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikös vaan? Lapset ovat aina suloisia. :)

   Poista
 5. Minä keräsin lapsena postimerkkejä. Vieläkin otan merkin talteen, jos sellaisen satun löytämään. Nykyään kukaan ei lähetä kirjeitä tai kortteja. Kiva harrastus sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisenä sähköisen viestinnän aikakautena korttien ja kirjeiden määrä on todellakin vähentynyt, mutta minusta on mukava lähettää ja saada ihan oikeita, konkreettisia kortteja.
   Minulla on myös melkoinen kokoelma postimerkkejä. Erityisesti olen mieltynyt joulumerkkeihin, mutta kaikki merkit toki kelpaavat.

   Poista
 6. Kylläpä on lähtenyt postia tulemaan.
  Ihan mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikko oli "laihempi",sillä en saanut kuin yhden kortin Kiinasta. Tällä viikolla postilaatikko onkin kätkenyt sisäänsä useamman kortin, mikä on suuri ilonaihe.

   Poista
 7. Upea harrastus!Minä kerään suomalaisia postimerkkejä.Ja niissäkin pitää olla jotain minulle hyvin suomalaista,kaikki ei kelpaa. :) Töissäni onnekseni saan kaikki firman tulevan postin merkit tarkastaa.Ihana ajatus, että lähettävät ympäri maailmaa kortteja vieraille ihmisille.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se upea harrastus! Yhden kirjeenvaihtotoverinkin olen saanut tämän myötä ja tarkoitus on tavata ensi keväänä Saksassa.
   Suomessa julkaistaan todella hienoja postimerkkejä ja monesti niistä tuleekin korttien kiitosvastausten myötä positiivista palautetta.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikö vaan! Jostain syystä en olekaan pitkään aikaan saanut lapsiaiheisia kortteja ja tällä viikolla niitä on tullut monta. Ihanaa!

   Poista
 9. Voi kuinka mukava harrastus! Onpa varmasti mukava astella postilaatikolle kun tietää että siellä voi odottaa iloinen yllätys laskujen ja mainoste lisäksi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Postin hakeminen on tämän harrastuksen takia saanut ihan uuden merkityksen. Aina on yhtä iso ilo löytää postilaatikosta kortti tuntemattomalta, mutta onpa niitä mukavaa lähettääkin.

   Poista
 10. Korteissa on kyllä viehätystä:) Meillä on ilmennyt toisenlaista korttiharrastusta. Kirppikseltä taannoin löytyi iso läjä jonkun sinne tuomia kortteja. Siinä oli yhden perheen kortteja useammalta vuosikymmeneltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kortit ovat nostalgisia. Toiselle ne ovat arvottomia, toiselle taas aarre. Minä en henno hävittää vanhoja kortteja kirjeitä ja vintissä onkin pari, kolme laatikollista muistoja. Äitinikin niitä säästeli ja viime vuonna joulun alla teinkin postauksen äidin vanhoista joulukorteista.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kyllä! On ilo saada postikortteja kautta maailman.

   Poista
 12. Minäkin kerään vanhoja kortteja ja niitä onkin kivaa selailla esim. joulun ja pääsiäisen aikaan. Lapsena ja nuorena kirjoittelin paljon kirjeitä ja kortteja kirjeenvaihtokavereille, mutta se harrastus on jäänyt pois yhtä lukuunottamatta.
  Paljon kivempaa on saada kortteja laskujen sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kortit ovat niin suloisia! Teillä siellä museolla olikin hieno kokoelma vanhoja kortteja.

   Poista
 13. Onpa mukava harrastus! Yllätyksiä riittää :) Kiitos vinkistä, että postimerkit voi tilata nettikaupasta! Taidanpa googlettaa, josko jostakin löytyisi kauniita korttejakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on! Olen saanut monia ihania ja mielenkiintoisia kortteja kautta maailman ja yhdestä on löytynyt kirjeenvaihtotoverikin.
   Postimerkkejä olen tilannut jo kauna netin kautta (verkkokauppa.posti.fi). Toimitus pelaa nopeasti ja moitteettomasti. Ikinä ei ole lähetys eksynyt matkalla.

   Poista
 14. Onpa mukava harrastus! Yllätyksiä riittää :) Kiitos vinkistä, että postimerkit voi tilata nettikaupasta! Taidanpa googlettaa, josko jostakin löytyisi kauniita korttejakin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!