perjantai 18. marraskuuta 2016

PERJANTAIN PIENET PIRISTYKSET

Aurinko pysyttelee nyt matalalla ja paksun pilviverhon takana. On marraskuu ja pimeät päivät. Tähän aikaan vuodesta mieli laahautuu ja odottaa auringon antamaa energiaa. On siis huomattava päivää piristäviä asioita. Ja löytyihän niitä tänäkin päivänä!

Uni loppui aamulla jo puoli viiden jälkeen ja anivarhain pistin tulet leivinuuniin. Ehkä ei niinkään lämmön vaan tunnelman takia. Elävä tuli ja siitä tuleva rätinä antaa levollisen olon.

Siinäpä oli piristys numero yksi.

Siivosin jo heti aamupalan jälkeen. Matot tuultumaan kuistille ja imuri esiin. Puoli kymmeneltä sain ystävän aamupäiväkahville. Siinä rupatellessa vierähti parisen tuntia ja mieli keventyi kummasti. Siispä se oli piristys numero kaksi.

Piristys numero kolme:
Hain postin. Ja mikä ihana yllätys siellä odottikaan: saksalainen kirjeenvaihtoystäväni oli laittanut mukavaa luettavaa sekä pussillisen kahvia. Yksi postcrossing-kortti oli myös laatikossa. Se oli matkannut 3564 kilometrin päästä Venäjältä kolmentoista päivän ajan ja löytänyt juuri tänään luokseni. Kortti oli kirjoitettu tällä kertaa venäjäksi, joten jää arvoitukseksi, mitä siinä lukee. Harvoin muuten tulee sellaisia kortteja, joiden tervehdykset ovat lähettäjän alkuperäiskielellä. Yleensä tekstit on kirjoitettu englanniksi. No, Saksasta tulevat kortit yleensä saksaksi, mutta siinä tapauksessa ei ole ongelmaa.


"Kupillinen kahvia saa koko päivän tuoksumaan!"

From Russia!

Vaikka sää oli harmaa, keli loskainen ja tiet iljanteiset, pistin nastakengät jalkaan ja hain lenkkiseuraa naapurista. Siellä minua odotti innokas hännänheiluttaja Mauri 😍, joka on aina yhtä valmis lähtemään lenkille. Isoimmat energiat Mauri sai purkaa kotipihassa ja kyllä juoksua, pomppimista ja kierimistä sohjolumessa riittikin. Lapset ovat lapsia! Murusen turkki oli aivan märkä, kun lähdettiin kävelylle. Ja miten paljon sillä oli jälleen haisteltavaa, kuulosteltavaa ja merkattavaa.


Mitä täältä lumen alta löytyy? Täytyy ottaa selvää...

Palautettuani Maurin takaisin kotiinsa istuskelimme vielä hyvän tovin lattialla vieretysten. Pehmoisen turkin silittäminen ja lämmittävä läheisyys hoiti varmasti meitä molempia. Mauri oli ehdoton päivän piristys numero neljä!

Lenkin aikana kypsyi leivinuunissa omenapaistos. Tädiltä saatuja talviomenia on riittänyt tänne asti, vaikka olen moneen kertaan tehnyt piirakkaa ja paistoksia. Lenkin jälkeen maistui mukillinen kahvia ja omenaherkku vaniljakastikkeella kyyditettynä. Samalla tuli lueskeltua jouluista Kodin kuvalehteä. Omenapaistos, kahvi ja lehti: päivän piristykset numero viisi.



Harmaana marraskuisena perjantaina oli paljon mielenpiristyksiä, vai mitä? Piristystä on luvassa huomennakin, kun lähden vanhojen koulukavereitten kanssa teatteriin katsomaan komediaa.
Millainen mahtoi olla Sinun perjantai-päiväsi? Sisälsikö se piristäviä elementtejä? Haluaisitko kertoa kommentissasi?


                    HYVÄÄ JA RENTOUTTAVAA VIIKONLOPPUA TEILLE JOKAISELLE!💗

33 kommenttia:

  1. Täälläkin oli siivouspäivä ja tyhjentelin vintillä laatikostoja. Miten niihin kertyykin kaikkea ylimääräistä! Pari pussia lähti roskikseen. Välillä soittelin piristyspuhelut ystävälleni ja serkulleni.
    Maailma oli tihkusateinen ja harmaa, mutta kävin iltapäivällä sen verran ajelulla, että lisäilin työpaikalleni jouluvaloja. Kasvihuoneella on ollut jo pari viikkoa valot, Matintalolla tähdet ikkunoilla ja tänään laitoin kyntteliköt kahvilan ikkunoille. Samoin kotona kaivoin kyntteliköt esille.
    Täällä blogimaailmassa käyn päivän mittaan kurkkimassa ja joulu alkaa jo vähitellen hiipiä useisiin blogeihin. Puhumattakaan varsinaisista joulublogeista...
    Suunnittelin myös ystäväni kanssa jo huomista kierrosta kaupungin ensimmäisille joulumarkkinoille! Viis vesisateista, joulujutut tuovat tunnelmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluvalot lisäävät tunnelmaa hämärtyviin iltoihin. Minullakin jo kutkuttaisi laittaa valoja pihaan, mutta pitkitän sitä vielä ainakin viikon verran. Voin hyvin kuvitella, miten kauniilta näyttää museoalueella, kun jouluvalot valaisevat pihapiiriä.
      Mukavaa markkinapäivää!

      Poista
  2. Kiva piristävä päivä sinulle ja ihana lenkkikaveri Mauri! Koirat ovat niin ilon tuojia aina!

    Minun päivänpiristys tänä varmaana päivän oli pienten lasten ilo kun saivat jälleen silitellä Sissiä päivälenkillä. Eilinen onnistunut kampaamokäynti piritää tätäkin päivää, oli niin onnistunut käsittely:)

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauri on vapaapäivieni ilo! <3 Poikani toi sen äsken meille vähäksi aikaa ja taidamme lähteä pikkulenkille.
      Pienet lapset ovat aina niin innoissaan, kun pääsevät silittelemään koiria ja kisuja.
      Kampaamokäynti piristää aina! :)

      Poista
  3. Kiitos Tuula ihanasta piristys-postauksesta-
    Minun päivän meni lähetyskirjeen kirjoittamisessa no, siinä välissä hyvät "Elva-kahvit" 1.piristi. Sitten 60 kirjekuorien kirjoitusta, en kuitenkaan tehnyt itse vaan Suloseni auttoi. Hyvä ruoka jonka Sulo valmisti 2 piristi välissä. Joulujuhlan Affissin tekemisen jälkeen 3."Femkaffit piristi. Pikkusiskoni kanssa Skypenssä puhelu oli ihana 4.piristys. Innostuin vielä kynttilöitä tekemään ja sehän kovasti 5. piristi. Sinun blogisi oli 6 piristys ja Ihanat kommentit blogissani 7.piristys. Tällaista oli minun piristykset. Hih. Täällä on ollut sateinen päivä. En kyllä ole kerennyt sellaista ajattelemaankaan . En muista milloin olisin tällaista tapahtunut etten ole koko päivässä ollut ulkona. No tänään oli sellainen päivä. kaikkea hyvää sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OLipa sinullakin mukava ja touhukas päivä. Olipa kiva lukea puuhailuistasi!
      Täälläkin sataa ja lumet sulavat vauhdikkaasti.

      Poista
  4. Kiva päivä sulla <3

    Minun päivääni piristi... Esikoisen valmistuminen ylioppilaaksi <3 ystävän syntymäpäiväkakkukahvit <3 mukava työpäivä <3 kirpparimyynti <3 kirpparilöydöt <3 postikortti <3 iltakahvit kynttilänvalossa <3 huomisen suunnitelmat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtavasti onnea sekä tuoreelle ylioppilaalle että vanhemmille! Teillä on mieluiset juhlat tulossa.
      Paljon muutakin mukavaa ja piristävää oli Sinunkin päivässäsi! <3

      Poista
  5. Minä kävin katsomassa musikaalia Jyrkiboy, joka kertoi Jyrki Hämäläisen elämästä.Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin jo odotan kovasti illan musikaalia. Ensin menemme syömään ja rupattelemaan, sen jälkeen teatteriin.
      Jyrkiboy voisi olla mielenkiintoista nähtävää.

      Poista
  6. Sinulla on ollut ihania piristäviä hetkiä perjantaina.
    Ja paljon ehdit touhuta, kun heräsit aikaisin.

    Tykkään niin tuommoisesta rauhallisesta kahvihetkestä, jotain pientä herkkua
    ja ihana joululehti luettavaksi.

    Täällä satoi koko päivän kaatamalla vettä, että ulos ei viitsitty mennä.
    Illalla herkuteltiin itsetehdyillä hamppareilla ja katsottiin elokuvaa.
    Siinä meidän perjantai ilta!

    Mukavaa lauantai päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyt hampparit ja elokuvailta; ihan mahtavaa!!!

      Poista
  7. Ihana piristys päivä sinulla. elävä tuli uunissa se lämpö joka tulee siitä ja tuoksu on ihana.Myös ystävän kanssa rupattelu kahvin kupposen keraa on mukavaa Hyvää lauantai päivää sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sekä leivinuuni että hella ja usein niihin virittelen tulet. Elävän tulen katselu ja siitä tulevat äänet rauhoittavat ja lämmittävät.

      Poista
  8. Ompas sinulla ollut pirtsakka päivä. Aikaisin ku herää niin sillon sitä ehtii monenlaista touhuammaan. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on! Kuta vanhemmaksi tulen, sitä huonommin nukun. Kun aikaisin herää, ehtii monenmoista puuhata.

      Poista
  9. Tämä sinun juttusi oli kyllä hyvä muistutus, että osaisi ihan pitää silmänsä auki ja tosiaan huomata tänä harmaana aikana kaikki ne pienetkin päivän piristykset:) Usein sitä vain tuijottaa siihen harmauteen... Meinasin tähänkin kirjoittaa, ettei perjantaina mitään ollut... mutta olihan; kameralla sain sihtailla taas kivoja yksityiskohtia tien pielissä:) Hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuu on minulle aina vaikein kuukausi, joten pieniä ilonaiheita on etsittävä ja huomattava ympärillään. Kiitoksenaiheita löytyy todella paljon, kun niitä oppii huomioimaan. Kuten nyt vaikka tien varsilla olevat talventörröttäjät.

      Poista
  10. Piristävä postaus!

    Monenlaista kivaa on sinulle perjantaina tapahtunutkin, kahvihetki ystävän kanssa ja mieleistä postia.
    Pirtsakkaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa! Yhteen päivään mahtuu monta mukavaa juttua.

      Poista
  11. Pienistä piristysruiskeista syntyy päivän hyvä mieli.
    Koirulaisen kehonkieli on niiin suloinen, tuo niska, kun se etsii jotain lumesta jotain.:)
    Tosi kiva postaus!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauri on niin iloinen veitikka ja koska se on vasta alle vuoden ikäinen, se on kuin mikä tahansa lapsi: lunta on tutkittava, maisteltava, haisteltava, kaivettava. Lenkkeily ei suju kovin nopeasti, mutta on sitä koirulia niin ihanaa seurata.
      Kiitos, Mirjam-Matilda! <3

      Poista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Kivoja piristyksiä. Ihana koiruus <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauri on niin rakas ja suloinen ja olen kiitollinen, että voin käydä lenkittämässä sitä lähes päivittäin. <3

      Poista
  14. Minulla oli vasta tänään siivouspäivä ja pirteämpi päivä muutenkin kuin perjantai, mutta eilisen illan piristys oli hyvä tilaisuus seurakunnassa :) Sinulla on ollut perjantai ihan mukava päivä ilmeisesti, toivottavasti tänäänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauantaikin oli minulle ihan mukava päivä.
      Seurakunnan tilaisuuksissa minäkin koen usein lepoa ja rauhaa, mielihyvää. <3

      Poista
  15. Wie gemütlich sieht es in deinem Post aus!
    So ein Feuer ist erwärmend für Körper und Seele.
    Dein Hund ist ganz entzückend, man merkt ihm die Freude an draußen im Schnee zu toben.
    Habe eine schönes Wochenende
    Liebe Grüße

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja, ich hatte so ein gemütlicher Tag am Freitag.
      Mauri, der kleine, nette Hund gehört meiner Schwiegertochter, aber fast jeden Tag kann/darf ich mit Mauri spaziren gehen und es macht mir so viel Freude.
      Liebe Grüsse von mir auch! <3

      Poista
  16. Tuli uunissa tai takassa on aina niin levollisen rentouttavaa. Vaikka lapsuuskodissani tuli leivinuunissa tarkoitti kyllä aina melkoista aherrusta...

    Piristys numero viisi olisi voinut olla minun blogistani ja meidän kotoa... Hauskaa! :)

    Piristävän mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon minäkin leivinuunissa leivon tai haudutan ruokia, mutta itselleni se tarkoittaa iloa ja rentoutumista. Puilla lämmittäminen tuo suloisen olon koko huusholliin. Mutta tunnistan tuon muiston: sitä se tarkoitti lapsuuskodissanikin. Navettatöiden välissä äiti paistoi leivinuunissa melkoiset määrät rieskaa, lettivehnästä, kahvikakkua vierasvaraksi, karjalanpaistia perheelle jne.
      Leppoisaa pyhäpäivää Sinulle!

      Poista
  17. kuulostaa ja näyttää tosi kivalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniä iloja on etsittävä ja huomattava, kun maailma näyttää oikein harmaalta. :)

      Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!