tiistai 4. lokakuuta 2016

KALLAVEDEN RANNOILLA

Viikonloppuna olimme ystävien luona Kuopiossa. Savolaisten kaupunki on ihan mahdottoman viehättävä ja Pohjanmaalta Savoon muuttaneet ystävämmekin ovat tyytyväisiä nykyiseen kotikaupunkiinsa. Vaikka alue laajenee jatkuvasti uudisrakentamisen myötä, jotenkin kaupunki on onnistunut säilyttämään maalaismaisuutensa ja vihreytensä, leppoisuutensakin.

Launtaina lähdimme Kallavedelle veneretkelle ja rantauduimme kaupungin ylläpitämään saareen eväitä syömään. Venelaituri oli kunnossa, samoin nuotiopaikat. Liiterit olivat täynnä puita ja niitä sai vapaasti käyttää. Ei ihme, että saari onkin ahkerassa käytössä kesäisin. Ihan yksin emme saarella nytkään olleet, vaikka kesän lämpö oli ohimennyttä aikaa. Syksyinen sää on hieman oikukas. Lähdimme liikkeelle hyvän sään aikana, mutta saaressa ollessamme sadepilvi nousi yllättäen mantereen suunnalta ja kasteli retkeilijät, tosin vain kevyesti. Järven ylle ilmestynyt sateenkaari tervehti meitä sadepilven purjehtiessa eteenpäin muille maille.
Sunnuntaina tutustuttiin kaupunkiin ja Puijollakin käytiin. Ensimmäistä kertaa elämässäni taisin käydä Puijolla kesällä 1966, kun pikkuveli oli reilut 1,5-vuotias ja uusi torni oli tuolloin ollut käytössä vasta kolme vuotta. Seuraavan kerran katselin maisemia Puijontornista 70-luvulla ja vuonna 2000 kävimme täällä oman perheen kesken. Vierailuvälit ovat siis turhankin pitkät.Puijon maastossa sijaitsee myös viehättävä perinnemaiseman ympäröimä Konttilan mäkitorppa, jossa kävimme lähtökahveilla. Täällä aika tuntui pysähtyneen, joten en yhtään ihmettele, että paikka vetää lapsiperheitä ja niitä, joita vanha savolaispihapiiri viehättää. Toisaalta minulle ihan mieleen Vaahteramäen Eemelin kotitalo eläimineen. Suloinen paikka! Siellä kannattaa ehdottomasti poiketa toistekin.


Kalakukot jäivät nyt ostamatta, mutta toisen kerran sitten. Haluan nähdä Kuopion vielä joskus kesäpuvussaan eikä tuonne niin pitkä matka Jyväskylän seudulta olekaan.

Kiitokset ystävillemme miellyttävästä viikonvaihteesta!

21 kommenttia:

 1. Kiitos tästä hienosta virtuaalisesta Kuopion retkestä. Minäkin haluaisin käydä taas Kuopiossa. Nyt vaan on jämähdetty tänne jokivarteen, ei tule lähdettyä minnekään. Pitäisi olla jokin erityinen syy, ehkä sitten saisimme vauhtia lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista!
   Näinhän se on, ettei sitä tule ilman syytä lähdettyä kaupunkiin. Tunnistan siis ajatuksesi! Nyt meillä oli hyvä syy käväistä Kuopiossa, kun mentiin kyläreissulle.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Syksyinen Kuopio näytti meille kauniit kasvonsa.

   Poista
 3. Oletpa ollut mukavalla ja kauniilla matkalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin oli! Ystäviä oli mukava tavata ja päästä vielä veneilemäänkin Kallavedelle heidän kanssaan. Kelissäkään ei ollut valittamista. :)

   Poista
 4. Hienot retkikuvat.
  Eniten tykkäsin kolmeen veneen kuvasta ja sateenkaaresta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minustakin nuo laiturissa kököttävät veneet ovat jotenkin sympaattisia ja sain onneksi vangituksi leppoisan tunnelman kuvaankin.

   Poista
 5. Minä en ole kunnolla Kuopiossa käynyt koskaan, vain ohi ajanut, mutta piakkoin korjaan tilanteen. Kiva nähdä sinun silmilläsi Kuopiota. Näyttää oikein mukavalta.
  Teillä oli retkellä oikein hieno kattaus, pöytäliina ja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannattaa ihan ehdottomasti pysähtyä Kuopiossa ja mennä käymään Puijollakin. Sieltä on hulppeat näköalat.
   Eikös vaan ollutkin kunnon retkikattaus. Emäntämme on esteetikko oikein parhaasta päästä. :)

   Poista
 6. Ihania syyskuvia! Upeat maisemat tornista! Meidän Kuopion reissustakin on jo vuosia aikaa. Joskus lapsena kävimme siellä kyläilemässä, isän serkku asuu Kallaveden rannalla. Ystäväni opiskeli Kuopiossa ja kävin hänen luonaan kylässä.
  Nuo lampaat näyttää ihan mustilta viimeisessä kuvassa, oliko ne kuitenkin ruskeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos: ruska olikin kyllä kaunis ja puiden värikkäät lehdet oikein hehkuivat.
   Enemmän nuo lampaat olivat ruskeita kuin mustia. Kirkas auringonvalo vähän hankaloitti kuvausta.

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia Kuopiosta, kiitos! Nuorena aina kuvittelin asuvani siellä, mutta sitten tuli elämä ja sotki suunnitelmat. Vähän tuntuu haikealta noita kuvia katsoessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No voi harmi: elämä menee joskus sellaisia latuja, joita ei itsellensä toivoisi.
   Kuopiota kierrellessäni mietin, että siellä voisin jopa itsekin viihtyä, vaikka pidän maalla asumisesta. Kuopio on jotenkin viehättävä, maalaismainen paikka.

   Poista
 8. Hienosti olet vanginnut matkasi kuviin.
  Kiitos.
  Pari kertaa olen Puijon tornissa käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Savolaisten kaupunki näytti meille parhaat puolensa. Muutama vuosi sitten ajeltiin sinne hyvin surullisissa merkeissä, kun esikoisemme makasi teho-osastolla KYSsissä hengestään taistellen. Elämä voitti.

   Poista
 9. Teillä on ollut hauskat käyntipaikat:) Nuo jotkut rantakuvat toivat aivan mieleeni sen Pielisen rannan, jossa käymme yleensä uimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meillä!
   Kallavedellä ajellessa tulivat mieleeni myös Konneveden kansallispuiston maisemat. Kotimaassa kauniita järvimaisemia löytyy todella paljon. Meillä on niin kaunis maa asuttavana.

   Poista
 10. Ihana retki <3 Kallavedellä en ole koskaan käynyt.
  Kuopio on mukava kaupunki. Sekä minun että Metsästäjän serkku asuu siellä :)
  Hih, olin täällä blogissasi kun sinä laitoit samaan aikaan kommentin minun blogiini :)<3

  https://60luvunnahkahousutblog.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hauska sattuma!
   Tämä oli eka kerta myös minulle, kun Kallavedellä seilasin.
   Mukavaa lokakuun jatkoa, Aliisa!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!