keskiviikko 17. elokuuta 2016

KORTTEJA KOSKEN RANNALTA

Eilen satoi ihan koko päivän vettä, mutta mukavan ilonpilkahduksen iltapäivään ja iltaan toi postcrossing-tapaaminen Kuusaan kosken rannalla Koski-Kahvilassa. Yksitoista eri-ikäistä alan harrastajaa kokoontui yhteisen pöydän ääreen vaihtamaan ajatuksia ja kirjoittelemaan kortteja. Olin miitissä mukana vasta toista kertaa (eka miitistä juttua täällä), vaikka porukka kokoontuukin säännöllisesti joka kuukausi. Hyvä sentään, että nyt pääsin tulemaan mukaan.
Mutta siis mitä? Kokoonnutaan kirjoittamaan kortteja yhdessä ennestään tuntemattomille ihmisille eli toisille postcrossaajille?
Ihan totta! Ja kaiken lisäksi on hauskaa, kun samanhenkiset ihmiset pistävät korttipinonsa kiertämään kaverilta toiselle ja jokainen saa laittaa puumerkkinsä ( = nimimerkkinsä) korttiin, joka singahtaa maailman ääriin  ja ilahduttaa takuuvarmasti vastaanottajaa. Olen itse saanut silloin tällöin kortin miittiläisiltä sekä Suomesta että ulkomailta ja voin todistaa idean toimivan erinomaisesti.


 Osa iltaan osallistuneista oli ollut mukana myös kansainvälisessä tapaamisessa Helsingissä ja sieltäkin kuultiin terveisiä.


 Tällä kertaa olin varastautunut paremmin kuin edelliskerralla, sillä otin mukaan ison nipun kortteja kirjoitettavaksi. Tästä miitistä minun korttini lähtivät mm. Amerikkaan, Venäjälle, Suomeen, Hollantiin, Saksaan ja Tsekkeihin. Onpa mukavaa odotella vastaanottajan kommentteja, kun posti saapuu perille.


 Onneksi Suomesta löytyy mitä viehättävimpiä postimerkkejä. Kelpaa niitä liimailla kortteihin ja usein niistä tuleekin positiivista palautetta. Postimerkki voi olla suurenmoinen taideteos ja informaation lähde.

Ilta oli myös sen takia merkityksellinen, että tapasin kasvokkain yhden blogiystäväni, jonka kanssa olemme jo pitkään käyneet vuoropuhelua kommentoimalla toistemme blogipäivityksiä. Olipa se iloinen tapaaminen. Kiitos, R.!

15 kommenttia:

 1. Iloinen tapaaminen -otetaan uusiksi! Korttihulluus on kyllä niin mukava harrastus!!! Korttien lisäksi elämään saapastelee myös mukavia ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Uusintatapaamistamme odotellen! <3

   Poista
  2. Ai niin: kiitos Istanbul-kortista! Miittiposti tuli eilen perille.

   Poista
 2. Serkultani olen kuullutkin tuosta harrastuksesta:) Kortteja on kyllä varmasti kiva saada ja kirjoittaakin, vieläpä mukavassa seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, serkkusikin harrastaa postcrossingia. Tämä harrastus on vienyt ainakin minut mukanaan: kielitaito säilyy,saa lähettää ja vastaanottaa mitä upeampia kortteja ja postimerkkejä sekä tapaa mukavia ihmisiä. Yhden vakituisen kirjeenvaihtokaverinkin olen saanut tämän myötä.

   Poista
 3. Sähköinen viestintä on vaikuttanut suuresti korttien ja kirjeitten lähettämiseen. Hienoa idea kokoontua porukalla viettämään aikaa yhesä ja kirijotella kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tässä harrastuksessa on jotain nostalgista. Aina on yhtä mukavaa odottaa päivän postia. On tosi kivaa saada kortteja ympäri maailmaa ja samoin lähettää kortteja milloin mihinkin. Muutoin ei saisikaan kortteja mm. Meksikosta, Kiinasta tai Etelä-Koreasta.

   Poista
 4. Varmaan kiva harrastus ja kiva tapaaminen teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Sateesta huolimatta sisällä oli lämmin tunnelma ja iloinen puheensorna.

   Poista
 5. Tuo oli ihan uusi juttu mulle ennenkuin kerroit siitä kun tapasimme :)
  Minä joskus ennenvanhaan keräilin kaikenlaisia kortteja pitkin maailmaa vaikken niitä lähettänytkään kenellekään. Taisin lopulta myydä sen pinon kirpparilla :(
  Hauska tapaaminen ollut teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voipi olla, että joku postcrossaaja osti korttisi ja ne pääsivät matkustamaan maailmalle. :)
   Ja kyllä: tapaaminen oli oikein mukava juttu.

   Poista
 6. Ihan paras sadepäivän piristys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Sade ropisi ikkunoihin, mutta me nautimme sisätilan lämmöstä, mukavasta seurasta ja korttien kirjoittelusta.

   Poista
 7. Onpa mukava harrastus :-) Ensimmäistä kertaa tällaisesta kuulin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!