tiistai 19. huhtikuuta 2016

KÄTTEN TÖITÄ

Eilen ajelin Äänekoskella. Nykyisin siellä tulee aika harvoin käytyä, vaikka se entinen koulukaupunkini onkin. Tätini antamasta vinkistä kävin katsomassa kirjastossa paikallisen kansalaisopiston kevätnäyttelyä.

Lähes jokaisella lienee tarve tehdä käsillään jotain näkyvää ja aika monella on myös halu oppia uusia tekniikoita. En ole vuosiin osallistunut kansalaisopiston kädentaitopiireihin, mutta kylläkin jumpparyhmään, kieli- , hortoilu- ja valokuvauskurssille, tietokonekurssille sekä tehnyt pieniä retkiä opiston järjestämänä. Joskus olen ollut mukana pajutyö- ja kahvipussikursseilla, poikien ollessa pieniä kävin myös ompelemassa.

Kansalais- ja työväenopistojen kursseilla on mahtava mahdollisuus kehittää itseään ja tutustua uusiin, samasta asiasta kiinnostuneisiin ihmisiin. Toivottavasti tämä mahdollisuus tulee säilymäänkin, vaikka niin monista asioista joudutaan tinkimään.
Mutta mennäänpäs sitten sinne näyttelyn puolelle:

Nypläystä (osa on syntynyt taitavan tätini käsistä),


tilkkutöitä, puutöitä, entisöintiä,

Posliininmaalausta
 


Kiva idea maalata liina lautaselle!

Maitoa maalta
huovutusta,

keramiikkaa,

Ikoni- ja maalaustaidetta.


Ja kun ollaan Äänekoskella, on joku maalannut hienosti myös tehtaan maisemia. Kaupungissa onkin nyt hyvää "pöhinää", kun uutta biotuotetehdasta rakennetaan vauhdilla.

Kirjastolla käydessä oli kiva yllätys, että ilmaisia kirjoja oli jaossa. Löysinpä siis itselleni kotiinviemisiäkin.
26 kommenttia:

 1. Oioi kuinka ihania käsitöitä. Kyllä on niin taidolla tehtyjä ♥♥

  VastaaPoista
 2. Kaikki työt kerrassaan upeita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tekemiseen on panostettu. Hieno näyttely kokonaisuudessaan.

   Poista
 3. Olipa siellä todella paljon upeita töitä näytillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä! Kannatti käydä katsomassa. Hyvä, että käsityötaito säilyy ja kehittyy.

   Poista
 4. Kyllä on taitoa ja osaamista :) Kauniita nuo nyplätyt pitsit eikä varmaankaan synny hetkessä. Huovutetut kissat ovat niin suloisia <3
  Minä olen ollut joskus Kansalaisopiston akvarellimaalauskurssilla mutta en tykännyt kun siellä piti maalata kaikkea mallista mm. asetelmia yms. ja multa ei vaan se mallista maalaaminen onnistu. Mun työt oli niin kamalia etten ottanut osaa kevätnäyttelyyn ;D Jyväskylässä onkin tulevana viikonloppuna Kansalaisopiston kevätnäyttelyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei taitaisi taito ja keskittymiskyky riittää nypläämiseen, mutta tätini on tehnyt jo lukemattomia hienoja nypläystöitä.
   Hienoa, että olet osallistunut maalauskurssille, vaikka et mielestäsi ollutkaan mallista maalaaja. Itse en osaa maalata kuin seinää ja senkin yhdellä värillä. :)
   Aiotko mennä katsomaan näyttelyä vai meneekö viikonloppu maalaiskodissa?

   Poista
  2. Maalaiskotiin matka käy joten en taida ehtiä näyttelyyn ellen sitten perjantaina jossain välissä. Saa nyt nähdä :)

   Poista
 5. Aivan ihania käsitöitä. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on! Joillakin taitoa ja innostusta riittä ja me muut saamme samalla ilon ihastella valmiita töitä.

   Poista
 6. Upeaa kädentaitoa ja luovuutta! Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaisopistoissa pääsee monella tavalla toteuttamaan luovia taitojaan.

   Poista
 7. Mitä kädentaitoa!!

  Ja löysitpä ihanat kirjat, oi että. Maaria Leinosen runot on lempikaartissani.

  Kevätiloa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tyytyväinen, että poistokirjojen joukosta löytyi tuollaisia aarteita. Leinosen runot koskettavat ja puhuttelevat.
   Ihanaa kevättä Sinullekin, Hannah! <3

   Poista
 8. Ihania ja taidokkaita käsitöitä. Minäkin olen aikoinani käynyt työväenopistolla posliininmaalauksessa, keramiikassa ja askartelukursseilla.
  Enemmän olen kyllä käynyt Taitopajoissa kankaanpainannassa ja kutomassa kaikenlaista. Olen tosi laiska lähtemään minnekään kursseille, vaikka olisi mielenkiintoisiakin kursseja järjestetty.
  Joskus löytyy kiinnostavaa luettavaa kirjastojen poistoista. SPR:ltä haen usein halpoja kirjoja ja varsinkin pokkareita Israeliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitopajojen tarjonta on myös monipuolista eikä niissä tarvitse sitoutua pitkiksi ajoiksi tietylle kurssille. Minulla oli haaveena osallistua taitopajan tarjontaan Jyväskylässä, mutta niin tämä vapaa-aika on mennyt pian menojaan enkä kuitenkaan saanut aikaiseksi osallistua.

   Poista
 9. Upeita nuo käsityöt! On innostavaa käydä katsomassa mitä toiset ovat tehneet ja siitä voi innostuksen kipinä tulla itsellekin:)

  VastaaPoista
 10. Kyllä kädentaidot ovat moninaiset, hienoja töitä ollu näytillä.

  VastaaPoista
 11. Ahkerien käsien kauniita töitä!

  VastaaPoista
 12. Voi miten upeita juttuja siellä synnyinpitäjässäsi . Mukavaa kun voi näin ihailla toisten tekemisiä, itse kun ei osaa ollenkaan eikä kärsivällisyys piisaa . Ja edelleseen postaukseen vielä . Keski-Suomi on todella siellä teilläpäin ja onnittelut vuosista !!! Ihanat järvet ja mäet teillä .Mannersuomen keskipiste sitävastoin on Puolangalla ja jos huomioidaan merialueet se on Piippolassa ja se hämmentää jopa meteorologeja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli hieno. Olen itse vähän tumpelo, värkkäilen vain pieniä juttuja, mutta tietysti olisi hyvä osallistua joskus vaikka ompelukurssille uudestaan.

   Poista
 13. Upeita käsitöitä! Kyllä jotkut osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Oli ilo ihailla noin taidolla tehtyjä käsitöitä.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!