torstai 28. huhtikuuta 2016

HAMPURIA PITKIN POIKIN, osa 2

Ensiksi lämmin kiitos kommentin jättäneille ja tervetuloa uudelle kuvakierrokselle Hampuriin!

Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, on Hampuri myös erittäin vihreä kaupunki. Laajat puistoalueet ja kukkaistarhat tuovat kauneutta ja pehmeyttä kaupunkikuvaan.
Lauantaina matkasimme bahnalla hieman etäämmäs keskustasta. Matkatoverini bongasi opaskirjasta Jenisch-Parkin, suuren maisemapuiston ja sinne siis suunnistimme. Kartanorakennus on nykyisin talo- ja taidemuseona. Lisäksi alueella on mittava kasvihuone, jonne pääsi tutustumaan ilmaiseksi. Ihastuttava puistoalue näytti olevan koiraulkoiluttajien suosiossa, sillä vapaana - mutta isäntiään hyvin tottelevina - juoksevia koiria oli kymmenittäin.

Hampurin tunnetuin puistoalue on kuitenkin Planten un Blumen ("lanttu ja luumu", kuten paikallinen isäntämme aluetta leikkisästi nimitti), 45 hehtaarin paratiisi lähes kaupungin sydämessä. Ihan koko aluetta emme edes jaksaneet kiertää ja kylmä sääkin vähän vähensi intoa, mutta kauneutta oli silti kaikkialla. Toukokuun alusta lähtien puistossa esitetään vesisuihkunäytöksiä, jotka olisivat varmasti näkemisen arvoiset. Kesällä kukkaloisto on vieläkin huikeampi kuin huhtikuussa.

50 kilometriä pitkä Alster -joki on yksi Elben sivuhaaroista ja se on padottu Hampurissa kahdeksi järveksi, Aussen- ja Binnenalsteriksi. Mekin hyppäsimme sunnuntaina tunnin kestävälle risteilylle ja kiersimme järvet ympäri. Samanaikaisesti alkoi sataa vettä ja räntää, joten onneksi olimme lämpimän sisävesilaivan sisällä.Tietysti se vähän haittasi näkyvyyttä ja latisti tunnelmaa, mutta yhtäkaikki kierros oli mielenkiintoinen ja kun kipparina oli nuori ja vitsikäs mies, ei naurunhörähdysiltäkään vältytty.

Lombardsbrücke, joka on entisen kaupunginmuurin paikalla ja erottaa Binnen- ja Aussenalsterin toisistaan.


Alsterilla oli purjehduskisa käynnissä.
Puisto- ja vesistökuvien vastapainoksi vielä muutama kuva kaupungin yltä. Ystäväni ajeli hissillä St. Michaelin kirkon torniin ja otti kuvat sillä aikaa, kun minä (korkeanpaikankammoisena) istuin kirkon sisällä ja kuuntelin upeaa tenorin laulua.
18 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kuvia Hampurista. Pikkusiskoni on asunut sekä Berliinissä että Hampurissa, joten Hampurikin on jossain määrin tuttu. Monia paikkoja tunnistinkin kuvistasi. Hienot kuvat! Oli kiva palata taas uudelleen Hampurin tunnelmiin.
  Mukavaa vapun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkö sisko asuu edelleen Saksassa? Vakituisesti siellä asuvia suomalaisia onkin yllättävän paljon.

   Hauskaa Wappua Sinullekin!

   Poista
 2. Oi, tuolla puistossa ei kyllä tulisi aika pitkäksi!:)
  Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! "Lanttu ja luumu" on kyllä hieno puistoalue. Ihanaa, että kaupungin keskellä voi hypätä tuollaiseen paratiisiin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Hampurissa näkemistä riittää.

   Poista
 4. Ihastuttava puisto ja niin ovat kuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Planten un Blumen on kyllä todella viehättävä paikka. Ei ihme, että siellä käy päivittäin paljon ihmisiä levähtämässä ja silmiään lepuuttamassa.

   Poista
 5. Minäkin viihtyisin noissa puistoissa vaikka koko päivän, jos olisi hyvä sää.
  Muistan siskoni joskus ammoisina aikoina kuvanneen noita suihkunäytöksiä Saksanmatkallaan. Tapasitko ketään tuttuja niiltä vanhoilta ajoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti tavannut(paitsi tietysti tämän sukulaisen). Kävimme toki entisen aupair- perheeni talon edustalla, mutta perhe ei enää asu siellä vaan luultavasti Berliinissä. Pitkään Hampurissa asunut ystävänikin on muuttanut Frankfurtin lähelle. Yhden Postcrossing-tutun kanssa soiteltiin lauantaina.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. On se sellainen kukkaisparatiisi ja ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

   Poista
 7. Ja taas oli kiva reissata Hampurin kylätiellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit kuvareissulle mukaan! Hampurin kylätiellä oli vähän enemmän porukkaa liikkeellä kuin tällä kotoisella kylätiellä. :)

   Poista
 8. Ihanania puistoja, siellä voisi viettää vaikka koko päivän <3 "St. Pauli ja Reeperbahn, sinne veri vetää uudestaan..." Niinhän se Irwinkin lauloi taannoin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että suurkaupungissa on myös puistokeitaita, jonne voi piipahtaa kaupungin hälinästä.

   Reeberbahnin kadun läpi ajettiin isäntämme auton kyydissä. Päiväsaikaan näytti melkein samalta kuin mikä tahansa kadunpätkä. Iltaisin voi meno olla toisenlaista. Isäntämmekin muisti tuon Irwinin laulun. :)

   Poista
 9. Ihanat kuvat! Tuolla voisi kierrellä vaikka kuinka kauan. Mies haluaisi kovasti päästä Miniatur Wunderlandiin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletteko jo aiemmin olleet tietoisia Miniatur Wunderlandista? Löysin ennen matkaa tietoa netin kautta. Onneksi, sillä olisikohan muuten tullut käytyä koko paikassa. Sinne kannataa mennä ihan ehdottomasti, jos Hampuriin matkustaa.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!