keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

MUISTOJEN MAALISKUU, osa 1

Jossain vaiheessa sain idean teemakuukaudesta "Muistojen maaliskuu".
Vaikka sanotaan, että "sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee", on joskus ihan mukavaa katsoa ajassa taaksepäin.  Niinpä tämän kuukauden aikana ripottelen tänne blogiin muutamia muistojani ja samalla haastan Teitä lukijoitakin samaan. Olisi kiva lukea (ja nähdä vanhoja kuvia) muistoistanne. Kiinnostaisiko?
Kun olin vain 1,5-vuotias, isäni rakensi minulle oman leikkimökin. Siellä tuli leikittyä varsinkin kouluikäisenä ja murrosiässä joskus myös yövyttyä. Kahden ystäväni kanssa leikimme joka toinen sunnuntai kotileikkejä täällä ja joka toinen sunnuntai heidän leikkimökissään. Koska olin sisarussarjan ainut tyttö ja pihapiirissä asui pitkään ainoastaan serkkupoikia, oli mökki välillä myös rosvojen tukikohta rosvo ja poliisi-leikissä.
Yhden ikkunan sai kätevästi pois, joten leikkimökki toimi kioskinakin. Myyntiartikkeleina oli esimerkiksi sireenin lehtiä ja käpyjä. Olin innokas siivoaja ja niinpä aina keväisin pesin tupaseni lattian rätillä, ripsin hämähäkin verkot, tiskasin leikkiastiani ja levitin räsymaton lattialle. Ja kyllähän siellä vietettiin eväsretkiäkin ja juotiin oikeata kahvia. Mökki oli ikioma ja yksityinen paikka, kun isompana vetäydyin sinne lukemaan tai kirjoittelemaan omia tarinoita.


Leikkimökki seisoo yhä paikoillaan lapsuuskotini pihassa, tosin erittäin pahasti rapistuneena. Voikin olla, että tulevana kesänä se palaa poroksi juhannuskokossa. Aikoinaan juhannuksena pystytetty mökki tullee tiensä päähän keskikesän juhlan aikaan. Onhan yli viidenkymmenen vuoden ikä tuolle pienelle rakennukselle jo ihan hyvä saavutus.

 Kuvat säilyvät tallessa, mukavat leikit muistoissa.

6 kommenttia:

 1. Kivoja muistoja! Meillekin hankittiin leikkimökki, kun olimme lapsia. Se oli jo silloin vanha, ostimme sen naapurikylältä ja me leikimme siinä aikanamme ja mökki siirtyi vielä seuraavallekin perheelle. Meille se tuli kalustuksineen ja pieni pöytä on vieläkin tallessa nykyisessä mökissä.
  Olenkin elänyt tässä talven aikana "leikkimökkikautta", kun tulevana kesänä työpaikallani järjestetään Lasten asuntomessut. Sinne tulee näytille erilaisia leikkimökkejä kalustettuna ja olen suunnitellut ja toteuttanutkin sisustusta mökkeihin.
  Täytyypä pistää harkintaan tuo "muistojen maaliskuu", jos saisin kaivettua omiakin kuviani esille. Ihanan aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava idea tuo Lasten asuntomessut! Laitathan sitten kuvia blogiisi?
   Olisi tosi kiva, jos kaivat vanhoja valokuvia esiin ja jaat muistojasi. Ihanaa!

   Onnellisia kevätpäiviä Sinullekin, Eeviregina!

   Poista
 2. Kivoja muistoja! Minullakin oli lapsena leikkimökki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Leikkimökki on kyllä suloinen keksintö: oma tupa, oma lupa!

   Poista
 3. Ihania muistoja. Ja Alavuden puku päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita! Olen aina ollut sellainen kansallispukutyttö: pienenä tuo Alavuden puku (kankaan kutoi tätini), isompana Räisälän puku ja nyt äidiltä peritty muinaispuku. Nuorena kansallispuku olikin kovassa käytössä, kun menin sillä monet juhlat, esiintymiset ja tanhuilut.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!