perjantai 5. helmikuuta 2016

KUKKAISKUVIA KESÄKANSIOISTA

Joku aika sitten löysin Eevireginan blogista Puutarhanherääjän haasteen ja innostuin itsekin aiheesta. Koska siirrän tämän viikonlopun aikana viime vuoden kuvat ulkoiselle kovalevylle ja putsailen samalla koneeni muistia, on aika vielä viipyillä viime vuoden luontokuvissa omaksi, mutta kenties myös Teidän iloksi.

Juttuhan menee näin:
"Lähdenpä kevätkauden bloggaamiseen haastamalla teidät kaikki jotka haluatte osallistua Puutarhastelijan herästyshaasteeseen.
Sääntöjä on vain kaksi, ettei aloittaminen ole liian vaikeaa:
- Valitse kuvatiedostoistasi kaksi (tai useampi) viime kesän kansiota. Lataa kummastakin kansiosta blogiisi kuusi sattumanvaraista puutarha-aiheista kuvaa, ja kerro niistä jotakin. Eli yhteensä 12 kuvaa. Halutessasi voit linkittää kuviin liittyviin kesämuistoihin blogissasi.
- Tule kertomaan tänne minulle, kun postauksesi on valmis, niin tulen katsomaan. :)"


Kesäkuussa ostin uuden kameran ja sillä opetellessani turvallisimmat ja tutuimmat  kuvauskohteet olivat pihapiirin  villit ja vapaat kuin penkkeihin istutetukin kukkaset.


Tuliainen Türin kukkamarkkinoilta

Luonnonkukkiin en koskaan kyllästy! Juhannuksena ulkosaunan penkkiä sai koristaa niin lupiini kuin vuohenputkikin.

 Kesän alussa vanha kukkapenkkimme rehotti runsaana ja tänä keväänä aionkin karsia sitä kovalla kädellä. Silloin penkin laidalla kasvoi vielä myös tuleva joulukuusemme.

 Kesäkuussa kävimme myös ihailemassa yhtä ihanaa ja rakkaudella hoidettua puutarhaa avoimet puutarhat -tapahtumassa. Sieltä löytyi  tämä ihastuttava perhosten ja hyönteisten "kerrostalo".

Elokuun kansiosta löytyy jo sadon kypsymiseen liittyviä kuvia. Värit ovat voimakkaammat, kesä vaihtumassa syksyyn. Viimeinen kuva ei ihan ole omasta puutarhasta, mutta läheiseltä pellolta kuitenkin. Yksi kauneimmista syyskesän näyistä on tuulessa lainehtiva viljapelto ja siksi halusin liittää sen vielä tähän kuvakavalkadiin.


Että semmoinen Runebergin päivän kukkaispostaus. Vielä on lunta runsaasti ja uutta sataa taivaalta, mutta kevättä kohti mennään. Hyvää perjantaipäivää!


9 kommenttia:

 1. Oi miten piristäviä värejä ja kukkaloistoa! Ja tuo tuulessa aaltoileva viljapelto, kerrassaan lumoava. Kiitos Piipe, tämä vilautti suloisesti valoa tähän harmaaseen perjantaihin. Leppoisaa eloa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, taas pääsi aivan ihanasti kesän makuun. Luonnonkukkakimppu suorastaan tuoksui tänne ruudun toiselle puolelle saakka.
  Mukavaa Runebergin päivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kesäiset kuvat! Tuo luonnonkukkakimppu toi heti mun mieleen juhannuksen ja niinhän siinä lukikin. Kiitos kesätunnelmista näin Runeberginpäivälle!

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja virkistäviä kuvia!
  Ihanaa viikonloppua :-)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus, ihana kesä! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Oih miten tuli kesää ikävä! Ja nuo marjat, voi nam, söisin =D. Kiitos näistä kesäisistä fiiliksistä.

  VastaaPoista
 7. Ihana kesä. Kohta jo taas täällä.

  VastaaPoista
 8. Iso kiitos jokaisesta kommentista! Kesäkuvia katsellessa alkaa jo itsekin kaivata kukkasten värileikkiä ja perhosten lentoa.

  Mukavaa tulevaa viikkoa ihan jokaiselle Teistä <3

  VastaaPoista
 9. Hetki vielä odotetaan ja kesä on käsillä. Kesän kauneutta näissä kuvissa runsain mitoin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!