tiistai 8. joulukuuta 2015

SUOMALAISIA SÄVELIÄ

Suomi juhlii tänään kansallissäveltäjänsä Jean sibeliuksen 150-syntymäpäivää. Kyllä, kuulun niihin suomalaisiin, jotka liikuttuvat aina kuullessaan tai laulaessaan mm. Finlandia- hymniä. Sibeliuksen musiikki on niin sinivalkoista, isänmaallista.
 
Myös Posti on huomioinut kuluneen juhlavuoden painattamalla Sibelius-aiheisen postimerkkisarjan.Tietysti olen niitä hankkinut ja liimaillut ulkomaille lähteviin kortteihin. 

 
Ainolassa en ole koskaan käynyt, mutta kylläkin Hämeenlinnassa Sibeliuksen syntymäkodissa.
 Tänä iltana juhlistetaan päivän merkkimiestä myös oman päiväkodin joulujuhlassa. Lasten kanssa ollaan harjoiteltu sinivalkoisin nauhoin esitettävä tanssiesitys, joka tanssitaan Sibeliuksen sävellyksen Kuusi tahdissa. Uskon, ettei tämä taide-elämys jätä ketään kylmäksiLiput liehukoon tämän päivän kunniaksi!

10 kommenttia:

 1. Liput liehuivat tänään kauniissa säässä mestarin kunniaksi! Sibeliuksen musiikkia olen tänään kuunnellut ja laittamasi video tullut katsottua pariinkin kertaan. Kiitos siitä.
  Ainola, siellä olen käynyt kerran ja jospa ensi kesänä sitten uudelleen.

  Hyvää illan jatkoa Piipe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kuusi on niin ihana! Muistan lapsuuden jouluista piirrossadun kuusesta ja kertojan taustalla soinut Sibelius jätti jo silloin vahvan muistijäljen. Ehkä juuri siksi tuo kappale on yksi suosikeistani.

   Poista
 2. Myös minä liikutun aina Finlandian kuullessani, samoin kuin Maamme-laulun, suvivirren ja onhan näitä.
  Nolona myönnän että Järvenpää oli kotikaupunkini 25 vuotta, enkä koskaan ole käynyt Ainolassa... Ehkä nyt vanhempana olisi kiinnostusta Ainolaa ja Tuusulanjärven rantatien kulttuurikoteja kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole jännä juttu, miten musiikki voi liikauttaa syviä tuntoja? Finlandia on upea sävellys. Niin suomalainen.

   Poista
 3. Täällä varsinkin taitelijatyttäremme on muistanut Sibeliuksen merkkipäivää. Hän tiesi myös kertoa, että tänään tuhannet ihmiset ovat laulaneet Senaatintorilla Finlandiaa mestarin kunniaksi. Finlandiassa on jotakin valtaisan upeaa ja koskettavaa. Ja Ainolassa käynti on elämys! Sinne pitäisikin päästä pitkästä aikaa käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin videon suurkuoron laulusta ja olihan se upeaa kuultavaa. Olen itse ollut laulamassa Finlandia -hymniä viime keväänä eräässä kuorotapahtumassa (laulajia tosin yhteensä vähän yli sata) ja kokemus oli mieliinpainuva.

   Poista
 4. Sibeliuksen musiikki sävähdyttää minuakin. Finlandia varsinkin.
  Kiitos upeasta Sibelius- kerronnasta kuvineen.
  Postimerkki on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aimarii! Minusta on hienoa, että voi laittaa postimerkin kautta tervehdyksen suomalaisesta suurmiehestä. Monet hänet maailmalla tunnistavat.

   Poista
 5. Finlandia onkin niin juhlallista! Ainolassa ei ole tullut koskaan käytyä, eilen aamulla näin siellä kuvattua ohjelmaa. Pitäisikin ottaa joskus keväällä tai kesällä käynti Ainolassa ja yleensäkin Tuusulanjärven rannoilla kiertelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, etten nähnyt ohjelmaa. Minullakin on unelmana vielä joskus päästä käymään Ainolassa. Timo Koivusalon elokuvan Sibeliuksesta olen nähnyt ja sen myötä myös Ainolan sisätiloja.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!