tiistai 1. joulukuuta 2015

AVAILEN LUUKKUJA

Jihuu! Alkoi joulukuu! Aamu valkeni vetisenä, maa harmaana, plussa-asteita mittarissa. Näin taidan aloittaa tämän vuoden joulumuistelot. Muistoja on hyvä kirjoittaa paperille. Minä en ainakaan muistaisi muuten, millainen oli joulumme vaikkapa vuonna 2001. Siispä edelleen jatkan kirjaamista myös tästä joulukuusta ja joulunvietosta.

Mitäpä onkaan sisältänyt vuoden 2015 joulukuun ensimmäinen päivä?


Ensimmäinen luukku on auki! Sieltä paljastuivat lämpimät lapaset.


Eskarit ja päiväkodin lapset viettivät perinteikästä pajapäivää. Sekoitimme lapsiryhmät, jaoimme lapset pienryhmiin, jotka kiersivät piparinleivonta-, askartelu-, kirjanluku- ja pöytäteatteripisteissä. Vaikka pipareista tuli osittain muotopuolia, pääasia oli kuitenkin taikinan käsittely, haistelu ja maistelu. Ihana, jouluinen tuoksu levisi piparien myötä ympäri taloa, joten saman katon alla olevat koululaisetkin pääsivät tunnelmasta osalliseksi.
Ennen pajapäivätapahtumaa avattiin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Oma maskottimme Peetu Peikko oli tullut jälleen vierailulle ja toi omat jouluterveisensä lähimetsästä.


 Onneksi postilakko loppui eilen. Kotona odotti muutama postcrossing-kortti sekä joulutervehdys sukulaisilta Englannista. Sepä onkin ensimmäinen saatu joulukortti tänä vuonna!

Omat joulukortit sain kirjoitettua ja pussitettua lähetyskuoriin viikonlopun aikana. Kortteja kirjoitellessani kyllä mietin, mahtaako yksikään niistä ehtiä perille ennen joulua, mutta jo vain taitaa ehtiä; onneksi sopu löytyi osapuolten kesken ja posti kulkee sittenkin! Aamun vesisade vaihtui iltapäivällä hiutaleiden tanssiksi. Joulukuun ensimmäisenä päivänä ei ole siis lunta kuin nimeksi. No, jospa se lumi ennättää peittää tienoot kuitenkin ennen aattoa...

 Mielessäni sulattelen eilisillan ihanaa elämystä. Tänä iltana puolestaan hellin lihaksiani pilateksessa. Hyvää mielenhoitoa kumpainenkin: baletti ja pilates.

Oikein suloista alkanutta joulukuuta Sinulle!

13 kommenttia:

 1. Nyt niitä lapasia tarvitaan
  kiitos samoin sinne teille hyvää joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt alkanut pakastaa, joten lapaset täytyy kaivaa vihdoin esiin.
   Onnellista joulukuun jatkoa Sinulle ja perheellesi!

   Poista
 2. Kiitos, hyvää joulun odotusta myöskin sinulle!

  Oli varmasti upea ilta eilen, teki mieleni minunkin varata Kuopion esitykseen liput, mutta jäi tällä kertaa yhteensattumien takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!
   Joutsenlampi oli kyllä valloittavaa katsottavaa. Katsomo oli ääriään myöten täynnä ja saimme rahoillemme vastinetta. Harmi, ettet päässyt näkemään esitystä.

   Poista
 3. Täällä on niin jouluntunnelmaa. Lapset osaa ottaa joulun lähestymisen täysillä.
  Sinä itse otit hienosti joulukuun vastaan, kun oikein baletissa.
  Harmaansävyjä on täälläkin, tosin lunta sateli päivällä, eikä se ensilumikaan aivan kokonaan ehtinyt sulaa.
  Mukavaa joulunalusaikaa ja niitä kalenteriluukkujen availuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aimarii!
   Lunta on sadellut meillekin vähän, liekö vielä sulavat ois kuten kahtena edellisenä kertana. Säätilan vaihtelut ovat olleet melkoisia. Siellä pohjoisessa pääsee kelien puolesta joulutunnelmiin, kun lunta on niin paljon.
   Totta :lapset ovat niin innoissaan joulusta ja kai se sitä kautta tarttuu minuunkin.

   Poista
 4. Kaunista joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marliska! Jouluun valmistautuminen on ihanaa aikaa.

   Poista
 5. Oikein mukavalta kuulostaa ja näyttää joulukuun alku teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Lasten kanssa työskennellessä pääsee näkemään joulunodotuksen ilon ja jännityksen ja sitä on mukava seurata.

   Poista
 6. Ihanan jouluisia juttuja teillä siellä! Minäkin jo luulin pääseväni pietarilaisten esittämään balettiin täällä, mutta sattuneista syistä se jäi sitten vain haaveeksi. Ehkä vielä joskus sekin haave toteutuu. Joutsenlampi oli varmasti hieno elämys.

  VastaaPoista
 7. Kiinnostuin itsekin Joutsenlammesta. Harmittaa vain, kun Ouluun saakka ei koskaan tule hyviä esityksiä. En nyt ehdi matkustaa kauemmas. Oikein kaunis adventtikalenteri sinulla. Herttainen : )

  VastaaPoista
 8. Kiinnostuin itsekin Joutsenlammesta. Harmittaa vain, kun Ouluun saakka ei koskaan tule hyviä esityksiä. En nyt ehdi matkustaa kauemmas. Oikein kaunis adventtikalenteri sinulla. Herttainen : )

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!