torstai 19. marraskuuta 2015

POLKEEKO KUSTI? KULKEEKO POSTI?

Mielenkiintoista! Posti aloitti juuri lakkonsa pääkaupunkiseudulla, mutta vaikutukset tuntuvat pian myös muualla Suomessa. Vielä tänään lehdet tulivat laatikkoon, samoin kortit kaukaisista maista: Kiinasta ja Venäjältä.


Iltalehden mukaan lakko saattaa kestää jopa joulukuun neljänteen päivään saakka, mikäli sopua ei löydy. Joulupostimerkit on kuitenkin hankittu ja osa korteistakin kirjoitettu (vaan ei vielä lähetetty). Tänä vuonna moni voi saada joulupostia vasta pyhien jälkeen, koska ruuhkan purkaminen vienee aikaa.

Oma, kansainvälinen, koukuttava harrastukseni, postcrossing, olkoon tauolla lakon ajan. Turha seisottaa kortteja lähtövalmiina, jos ne eivät kuitenkaan lähde maailmalle. Jossain vaiheessa Kusti kuitenkin taas polkee ja posti kulkee, vai mitä?

20 kommenttia:

 1. Varmaankin, ainakin toivon niin!
  Hyvää viikon jatkoa sinulle PIipe! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, kauanko lakko kestää. Vielä eilen postia tuli, mutta ensi viikolla voi olla jo hiljaisempaa.

   Hyvää viikonvaihdetta Sinullekin! Meillä on maa valkoinen.

   Poista
 2. Voi mäkin haluaisin kokeilla tuota postcrossingia mutta olen hieman arka rekisteröitymään mihinkään missä joutuu antamaan nimi ja yhteystietoja ...... postikortteja olisi niiiin ihana saada <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin pitkään, uskallanko liittyä sivustoille ja luin asiasta monesta lähteestä. Onneksi uskaltauduin mukaan eikä ongelmia ole ollut. Salasanoilla sinne kirjaudutaan eikä osoitetietoja näytetä julkisesti missään vaan ainaostaan sille, jolle kortti lähetetään. Olen saanut yhden kirjeenvaihtoystävänkin tätä kautta. Minusta on mukava saada kortteja sekä lähettää niitä. Bonuksena korteissa on mitä upeampia postimerkkejä.

   Poista
  2. Tykkään itsekin myös tuosta kirjeenvaihdosta .... olen kirjoitellut lapsesta asti eikä sitä osaa lopettaa näin vanhanakaan :)

   Poista
 3. Teille onkin jo tullut ensilumi.
  Meillä tänään satoi vähän rantää, mutta lunta ei vielä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä satoi viime yönä lunta uudestaan. Edellinen lumi suli pois vielä saman päivän aikana. Luonto näyttää tosi kauniilta.

   Hyvää viikonvaihdetta Sinulle!

   Poista
 4. Eipä taida posti ja Kusti kulkea. Katotaan nyt rauhassa mihin tuo johtaa. Ikävää näissä lakoissa on, että tavalliset kärsii eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Kyllä postilakko vaikuttaa moneen asiaan. Sopijaosapuolet taitavat olla näkemyksissään aika kaukana toisistaan, mutta toivotaan, että jonkinlainen ratkaisu löytyy pian!

   Poista
 5. Jos eivät pääse pian sopuun, postinkulussa on pitkään ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä etelässä lakko vaikuttaa jo nyt tällä hetkellä totaalisemmin kuin täällä Jyvässeudulla, mutta ensi viikolla on tilanne täälläkin toinen. Lakko harmittaa!

   Poista
 6. Kauniita kortteja olet taas saanut. Meitä ei täällä haittaa vaikka ei posti kulje, kun ei juuri kukaan tiedä osoitettammekaan! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korttipostiin taitaakin nyt tulla pidempi tauko.
   Onnellista ja lämmintä pyhäpäivää Teille sinne kauas!

   Poista
 7. Nätti tuo tämän vuoden joulumerkki. Näin sen tänään myös ensi kertaa kaupassa.
  Posti takkuilee. Minullekin lähetetty kirja oli matkallaan toista viiikkoa. Toivottavasti asiat saadaan reilaan postin kohdalla ja homma taas sujumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakot ovat aina ikäviä. Toivottavasti sopu pian syntyy.
   Minustakin nuo uudet joulupostimerkit ovat kauniita. Olen keräillyt jouluaiheisia postimerkkejä ja useamman vuosikymmenen ajan. Täytyypä laitella kuvia niistä tänne blogiin jossain vaiheessa.

   Poista
 8. Upeita postimerkkejä! Kyllä se posti taas alkaa kulkea. Pääsiäissaarille lähetin joulupostin jo pari viikkoa sitten, kun vuosi sitten oli perillä vasta maaliskuussa, vaikka laitoin joulukuun alussa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kestipä pitkään, ennen kuin posti meni perille pääsiäissaarille. Joulupostista taisikin tulla pääsiäispostia! :)
   Harrastuksen myötä olen tosiaan saanut mitä upeimpia postimerkkejä kautta maailman. Ihmeellistä, miten pieneen paperinpalaan voi mahduttaa niin paljon kauneutta.

   Poista
 9. Ei kiva, jos joulukortit tipahtaa postilaatikkoon vasta joulun jälkeen, toivotaan että pääsisivät sopuun ajoissa.
  Sentään Sunnuntain Hesari jaettiin, muuten luetaankin sitten digi-lehteä.

  Mukavaa viikon vaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Mietin vaan. millainen ruuhka mahtaa olla postikeskuksissa, kun lakko joskus päättyy. Toivottavasti siis pian, että joulukortit ovat ajoissa perillä.

   Hyvää sunnuntain loppua ja alkavaa viikkoa! Sepä onkin sitten marraskuun viimeinen viikko.

   Poista
 10. Minulla on ollut postcrossing vähän tauolla jo pitempään. Jospa taas innostuisi siitäkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!