lauantai 10. lokakuuta 2015

VETERAANIEN MUKAVA MATKA

Keskiviikkona sain aitiopaikalta olla todistamassa iloista tapahtumaa, kun kuumailmapallot nousivat läheiseltä pellolta ilmaan kyydissään neljätoista sotaveteraania. Kyydittävien alaikäraja oli 90 vuotta ja vanhin kyytiin nousija peräti 97-vuotias!
Yksi ilmaan nousijoista oli 93-vuotias Toini Tuokko, joka toimi 16-vuotiaana lottana sodan aikana. Maakuntalehden haastattelema pirteä rouva odotti lentoa kovasti, koska mieltä kiehtonut benji-hyppy jäi aikanaan kokematta. -Ukko ja poika eivät siihen päästäneet, siksi tähän piti lähteä, kun tarjoutui tilaisuus, sanaili nauravainen Toini. Wau, mitä elämäniloa, kokeilunhalua ja positiivista asennetta! Radio Keski-Suomen toimittaja haastatteli suorassa lähetyksessä niin yrittäjä Markku Sipistä kuin lentoa odottavia veteraaneja.
Voimakas ja puuskittainen tuuli siirsi lähtöhetkeä parilla tunnilla, joten odottavan aika kävi varmaan pitkäksi.
 Ja vihdoin saatiin lupa alkaa täyttää palloja ja nousta ilmaan! Lähtöhetki lähestyy...


 Hyvin pakatut pallot levitettiin pellolle kuin suuret matot. On siinä kangasta kerrakseen!
 
Harmillista, että juuri, kun pallot singahtivat ilmaan, kamerani akku sanoi sopimuksensa irti kylmän sään hyydyttämänä. Siispä lainaan yhden kuvan kuumailmapalloyrittäjien omasta kuva-arkistosta. Kiitos siitä heille! 
Ps: Kerran aiemminkin olen ollut näkemässä kuumailmapallon nousua ilmaan. Löydät todistusaineistoa täältä.
Kuva: Jemina Sipinen


13 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Kyyditettävien alaikäraja 90 vuotta! Upeita ja rohkeita senioreita, peukkua nostan. Kuvista välittyy iloinen tunnelma.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, kiitos! Veteraaneja katsellessa mietin, heiluvatko edes omat varpaani silloin, kun olen 9-kymppinen. Mahtavaa, että kovia aikoja kokeneet vanhukset pääsivät tuolle lennolle.
   Lempeää sunnuntaita Sinullekin!

   Poista
 2. Tuo olisi varmaan upeaa, jos uskaltaisikyytiin. Minä oon niin korkeanpaikankammoinen, ettei taitais onnistua. Mun täti oli tosi rohkea,kerran tuli tilaisuus mennä sellasen pienen kakspaikkaisen kopterin kyytiin ja hän oli heti valmis. Mielenkiinnolla odottelen vastauksiasi kysymyksiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelin yrittäjän vaimon kanssa samasta asiasta ja kerroin olevani niin korkeanpaikankammoinen, etten varmaan uskaltaisi lennolle. Sitä samaa hän valitteli itsestään, mutta koska kori ei kosketa maata lennon aikana, ei kammoisuus kuulemma vaikuta. Ja kun tarkemmin mietin, en tunne huimausta lentokoneessakaan ikkunapaikalla, vaan pystyn rauhallisesti ihailemaan alla olevia maisemia. Niinpä mieleen jäi itämään ajatus: jospa sittenkin joskus toteutan tuon pallolennon.

   Poista
 3. Tuoltapa olisi kiva aktsella maisemia. Varmaan elämys veteraaneillekkin jotka sinne pääsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti oli! Pallosta käsin näkee todella upeita maisemia isolta alalta. Olen nähnyt veljeni ottamia kuvia pallosta käsin (ja olen muuten laittanut niitä tänne blogiinkin. Löytyvät viime vuoden arkistosta.

   Poista
 4. Schöne Bilder von den Vorbereitungen für die Ballonfahrt ist ein schön so eine Ballonfahrt.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke, Noke! Die Fahrt ist sicher ein grossartiges Erlebnis für alte Männer und die 93-Jährige Frau gewesen.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen tapahtuma. Rohkeita ne ketkä uskaltavat kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veteraanit odottivat tyynesti, mutta varmaan intoa täynnä pallolentoaan. Hienoa, että yritykset kustansivat heille tuon matkan.

   Poista
 6. Wauuu! Huikeaa. Vaan eiköhän juuri heiltä voisi odottaakin asennetta ja uskallusta! Hatunnosto ja halaus heille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä: asennetta varmaan löytyy. Olin niin iloinen heidän puolestaan!

   Poista
 7. Tämä oli jo kolmas kerta kun toteutimme tämän K90 vuotta- sotiemme veteraanien pallolennon usean yrittäjän yhteistyönä. On ollut ilo olla mukana kaikilla näillä lennoilla maahenkilöstössä ja tavata nämä todella ihanat ihmiset. Lisää tietoa saa firmamme kotisivuilta lennoista www.aeronaut.fi ja facebook sivuiltamme Pallolennot Aeronaut. Suuri kiitos myös sinulle Piipe Elch mukavasta blogistasi ja kuten kerroin moni on sanonut ovevansa koerkeapaikan kammoinen, mutta pallossa sitä tunnetta ei tule ja se johtunee siitä, että sillä ei ole kiinteää maakosketusta. Toivottavasti myös ensivuonna saamme yrittäjiä mukaan jakamaan kustannuksia ja toteutettua uusien sotiemme sankareiden toiveen. Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!