sunnuntai 4. lokakuuta 2015

VALON KAUPUNKI

Huh, perjantain myrskystä on selvitty ehjin nahoin. Tosin sähköt olivat pois perjantai-illasta kello 21.15 lähtien aina eiliseen iltapäivään eli melkein kolmeen saakka. Yöllä en saanut unta, vaan kuuntelin myrskyävää tuulta ja yhden maissa alkanutta voimakasta sadekuuroa. Koetin lukea taskulampun valossa, sillä uni houkutti itseään pitkään.Aamulla muutaman tunnin nukkumisen jälkeen olo olikin tönkkö, mutta ylös oli noustava, sillä päivähoidon väellä oli koko päivän kestävä koulutus. Sen verran mielenkiintoista asiaa käsiteltiin loistavan kouluttajan johdolla, etten kuitenkaan nuokkunut penkissä.
 
Jyväskylässä on loppuviikon ajan vietetty Valon kaupunki 2015-tapahtumaa. Mekin suuntasimme  illansuussa katsomaan valotaidetta ihkaensimmäistä kertaa. Mielenkiintoisia taideteoksia oli koottu varsinkin Tourujoen rantaraitin varteen sekä hautausmaan läheisyyteen. Kirkkopuistossa oli puoli yhdeksän aikoihin  Ave Feniks - tulinukketeatteriesitys, mutta siitä emme nähneet juuri mitään, kun emme tulleet ajoissa paikalle. Kahdeksan aikoihin kirkkopuisto oli nimittäin jo tupaten täynnä katselijoita. Kiva oli kierrellä ja ihastella luovia ideoita, ihmetellä iltamenoa kaupungissa, mutta kiva oli myös palata maaseudun rauhaan ja ihastella taivaalla kirkkaana vilkkuvia tähtösiä, luonnon omia "valoteoksia".

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista luovuuden kukintaa! Lokakuun pimeä antaa upeat puitteet tuollaiselle valotaiteilulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita luovia ideoita itsekin ihastelin. Pimenevä joenranta valoteoksineen oli upea.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Valon kaupunki- tapahtumaa on vietetty jo pitkään, joten oli jo kai aika käydä katsomassa taidetta paikanpäällä.

   Poista
 3. todella kaunista. Minäkin oli sunnuntaina katsomassa valotaidetta täällä Alingsåsissa. Laiton juuri blogiini sieltä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tulla blogiisi vierailulle! :)

   Poista
 4. Tämmöinen tapahtuma sopii oivallisesti syksyyn. Piristävää ja omaperäistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!