lauantai 7. helmikuuta 2015

PILKAHDUKSIA
Pilvet repesivät sen verran, että sininen taivas paljastui ja auringonsäteet pääsivät tervehtimään meitä pitkän harmauden jälkeen. On se vaan ihmeellistä, miten edes hetken verran paistanut aurinko antoi energiaa.
Lunta on satanut melkein jokaisena viikonpäivänä, joten tätä voi pitää kunnon talvena. Lasten kanssa hiihdimme alkuviikosta ja ensi viikolla jatketaan. Itsekin lähdin yhtenä päivänä suksille töiden jälkeen. Vaikka hiihto ei olekaan minulle lempiliikuntaa, oli kuitenkin mukavaa suksia hyvillä laduilla ja ihastella vaihtuvaa maisemaa. Onko Sinulle kertynyt jo kovasti hiihtokilometrejä?

Leppoisaa helmikuista lauantaita!

23 kommenttia:

 1. On se auringonpaiste ihanaa! Eilen alkoi meilläkin ja tänään jatkuu. Paljon piristävämpiä päiviä.
  Hiihto, eikä mikään muukaan talviurheilulaji, ole mun lemppareita. En edes muista, montako kymmentä vuotta sitten koskin suksiin! Ehkä parikymmentä vuotta sitten. Vaikka meidän viereisellä pellolla on nytkin hiihtolatu...Odotan niin lumien sulamista, kevättä ja kesää. Se on mun mielestä parasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin on mielessä jo kevät ja lumien sulaminen. Nytkin aurinko paistaa niin ihanasti täysin pilvettömältä taivaalta. Kylmä viima vaan tekee kelistä purevan.
   Minä hiihdän joka vuosi työni puitteissa, tosin ihan lyhyitä matkoja kerrallaan ja yleensä lapsia pystyyn nostaen ja kannustaen.

   Poista
 2. Kauniit kuvat pitkistä varjoista ja kaunis heijastus ikkunassa!!
  Kyllä meikäläisen hiihdot on jo hiihdetty, en taida enää suksia ostaa :))

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Tänään aurinko paistaa vielä heleämmin kuin eilen. Uskomattoman kaunista, mutta jäätävän kylmää on ulkona.

   Poista
 3. Upeaa on talvinen luonto kuvissasi!

  Täytyy myöntää etten suksia ole jalkaani laittanut vuosiin, Koirien kanssa on ne lenkit tehty jo vuosia. Hiihtoladut täällä kyllä ovat erinomaisessa kunnossa..Ja suksetkin olisivat ihan hyvä.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hiihdän mieluiten tasamaalla, sillä mäkien ylösnousu ja vastaavasti lasku on melkoisen haastavaa puuhaa. Kilometrejä ei kyllä kummoisesti kerry talven mittaan,mutta pieniä lenkkejä on välillä mukava heittää.

   Poista
 4. Meilläkin paistoi eilen aurinko, mutta tänään oltiin taas palattu harmauteen . Me ollaan lasten kanssa hiihdelty jo useampi viikko ja viime viikolla aloitettiin luistelutkin. Itse en ole suksilla saati luistimilla ollut, polvet ei kestä kaatumista enkä uskalla riskeerata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tänään paistaa aurinko vielä kirkkaammin kuin eilen. Kyllä ulkona on nyt niin kaunista!
   Lasten kanssa luistellessa saa itsekin olla tarkkana, ettei kaadu. Niinkuin tiedät, on varsinkin pienempien lasten kanssa luistelu ja hiihto sellaista, että aikuisen on autettava useamman kerran maahan pyllähtäneitä lapsukaisia ylös. Se on kyllä aika rankkaa selälle. Eskareiden kanssa olisi hieman helpompaa, mutta olen tällä hetkellä sisarusryhmässä töissä ja tietysti se työllistää fyysisesti enemmän.

   Poista
  2. Sisarusryhmässä minäkin, kyllä siinä monenlaista liikettä saa työpäivän aikana tehdä :)

   Poista
 5. Kauniita kevättalven kuvia. Nautitaan tästäkin vuodenajasta, vaikka minulla ei suksia olekaan - vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mayo. Onneksi on nämä neljä selkeää vuodenaikaa, joihin jokaiseen sisältyy oman kauneutensa ja rikkautensa. Ulkona on nytkin todella kaunista, kun aurinko helottaa pilvettömältä taivaallta. Kevättä silti jo odottelen ja säiden lämpiämistä...

   Poista
 6. Niin samanmoiset tunnot täälläkin! Loppuviikosta pilkahtanut aurinko kesken työpäivää sai suut messingille ja sydänalan laulamaan:) Aurinko tekee ihmeitä!
  Hiihtoladut kutsuvat vaikka aikuisiällä hiihto onkin jäänyt luvattoman vähälle. Lapsuudessa kilpahiihdin ja nuoruudessakin tuli vielä käytyä aktiivisti ladulla, mutta miten tuo onkaan jäänyt.. Olen ajatellut elvyttää hiihtoilon itselleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonvalo on kyllä uskomaton energian antaja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän tunnen kaipaavani auringonvaloa ja kirkkaita päiviä.
   Kaivapa vaan sukset esiin ja lähde keväthangille! nautitaan ihanasta auringosta!

   Poista
 7. Ihanaa hiihdellä kun siihen vielä pystyy!!
  Minun hiihtoni on tehty, katson vain valmista;)
  Kiitos ihanasta postauksesta, Piipe, ja hyvää sunnuntain jatkoa sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili Mummo! Hiihto ei ole minulle intohimo, mutta jos sitätekee omaan tahtiinsa ja tasamaalla, on se liikuntamuotona ihan kiva juttu.

   Poista
 8. Kylläpä teillä siellä on lunta oikein kunnolla! Mutta kaksi kuukautta ja tilanne näyttää aika toiselta - toivottavasti. Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä lunta nyt enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Maisema on kaunis. Silti odotan kovasti kevään tuloa ja purojen solinaa. No, kaikki aikanaan!
   Onnellista kevättä ( ja ensin sen odotusta) myös Sinulle!

   Poista
 9. Hienot ovat hankesi ja kelpaa kyllä hiihdellä. Auringon ilmestyminen oli hieno juttu, sain ihmetellä ja anuttia siitä hyvästä itsekin parina päivänä.
  Ei minulle paljon hiihtokilometrejä ole tullut tai mistä sen tarkasti edes tietäisin, kun hiihtelen pitkin ja poikin metsiä ja soita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli niin upea päivä: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja hanki kimmelsi. Tosin jäätävän kova tuuli teki säästä tosi kylmän.
   Taitaa sinulla olla jo kuitenkin melkoinen määrä hiihtokilometrejä, kun ristiin rastiin luonnossa hiihtelet. :)

   Poista
 10. kauniita kuvia! Minä en ole hiihtänyt sitten nuoruuden. jolloin muutin vanhempieni kanssa Helsingin keskustaan. Nyt on taas tullut mieleen hankkia sukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Helsingissäkin taitaa olla nyt lunta, vai mitä?

   Onnellista lopputalvea Sinulle!

   Poista
 11. Kauniita aurinkoisia talvikuvia! Monta vuotta on siitä kun olen viimeksi hiihtänyt, mutta tykkään kyllä hiihtämisestä. Löysin mukavaan blogiisi, jään lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tuitiina ja sydämellisesti tervetuloa lukijoiden joukkoon! Olipa kiva, kun tänne löysit!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!