sunnuntai 15. helmikuuta 2015

LIUKASTA LASKIAISTA!

Hyvää laskaissunnuntaita tämän suloisen Rudolf Koivun piirtämän kuvan myötä! Itse en mennyt pulkkamäkeen (sitä on tiedossa lasten kanssa tiistaina), mutta laskaismarkkinoille sentään potkuttelin.

Paikallinen lähetysjärjestö järjestää muutaman kerran vuodessa myyjäistapahtuman ja yksi ajankohdista on juuri laskiaissunnuntai. Tarjolla oli hernekeittoa ja vohvelia kahvin kanssa, mutta myös erittäin paljon myytäviä leivonnaisia, käsitöitä sekä kirpparitavaraa. Mukaan tarttui Vironperän kuivakakku, neulottu kaulahuivi sekä kirpparilta kukkapöytä.

Ja säähän on tänään mitä parhain: aurinko paistaa, pakkasta kymmenkunta astetta. Ladut kutsuisivat hiihtämään...

14 kommenttia:

 1. Jopa onkin monipuoliset markkinat. Minun mukaani olisi lähtenyt ilman muuta suppilovahveroita ja lipstikkaa pussit, myös kauralyhteet.
  Suksellako myyjäisiin hiihtelit? Näyttää olevan niin hyvä latu.
  Meillä on ollut niin napakka pakkaspäivä, että pulkkamäet jäi tiistaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sentään suksilla vaan ihan vanhan kansan potkurilla. Hyvin luisti! Kylän ladut ovatkin olleet ahkerassa käytössä,sillä ladut ovat erinomaisessa kunnossa.

   Poista
 2. Ihana tuo Rudolf Koivun vanha kortti!
  Teillähän mukava laskiaisperinne, paljon on kaikkea hyvää ollut markkinolla tarjolla!

  Kaunis laskiaissunnuntai oli, toivottavasti myös tiistaina on hyvät mäenlaskukelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viime vuoden lopulla Rudolf Koivun kalenterin seinälle ja siinä oli tuo ihana kuva. Jotenkin pidän kovasti vanhan ajan romanttisista piirroksista. Niissä on aina kuin elämä olisi vailla huolen häivää.

   Poista
 3. Ihana kortti!
  Monenmoista herkkua ja muuta kivaa on markkinoilla ollut ostettavissa.

  Toivotaan, että tiistainakin pulkkamäki olisi laskukunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, että huomenna olisi mahtava laskukeli. Luvassa on myös makkaraa ja mehua.

   Poista
 4. Mahtavasti tarjontaa oli markkinoilla ja vielä itsetehtyä! Kelit on nyt kohdallaan ainakin auringon paisteen osalta, meillä vaan pakkasta hieman reilusti -15 ja -20 välillä. Nuoriso kävi kuitenkin eilen pulkkamäessä ja sitten keilaamassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna mittari näytti -20 astetta ja vaikka päivällä vähän lauhtui, pureva tuuli teki kelistä jäätävän.
   Minustakin on hienoa, että lähetysjärjestö jaksaa koota voimansa, leipoa, askarrella ja olla talkoolaisina myymässä. On ilo olla ostajana, kun tietää tuoton menevän varmasti perille.

   Poista
 5. Upeat markkinat laskiaisen hengessä;)
  Hyvää laskiaistiistaita sinulle, Piipe! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää laskiaista myös Sinulle, Aili mummo!

   Poista
 6. Oi kun tekisikin mieli laskiaispullia, vieläköhän sitä kehtaisi leipoa vaikka paastonaika taisi jo alkaa! En ehtinyt yhtään herkutella makeilla laskiaisena. Onpas teillä vielä talvista siellä! Täällä ei enää uskaltaisi liukua jäisiä tai paljaita mäkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikä ettei voi herkutella laskiaispullilla laskiaisen mnetyäkin? Tosin, jos on päättänyt paastota imelästä, on syytä siirtää pullien teko ja syönti vaikka pääsiäiseen. :)

   Poista
 7. Rudolf Koivun kuvitukset ovat upeita. Samoin Martta Wendelinin.
  Minäkin kokeilin viikolla hiihtoa parinkymmenen taukovuoden jälkeen... Oli pakko olla Israelin pojan kaverina hiihtoladulla. Meillä oli hauska talvinen viikko.
  Mielenkiintoinen tuo Vironperän kakku, löysin ohjeen ja tuotahan täytyy kokeilla. Seuraatko muuten Rakkaudesta Vironperään-blogia? Se on Kyllikin miniän, Irenen upea puutarhablogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on Rudolf Koivun kuvittama seinäkalenteri ja siitäpä tuonkin ihanan kuvan nappasin. Kalenterin kuvat ovat kyllä keittiömme ihana koristus.
   Käyn silloin tällöin lukemassa mainitsemaasi blogia, mutta en ole tullut liittyneeksi virallisten lukijoiden joukkoon. Olen ollut perjantaista lähtien influenssan riepottelema ja koko talvilomaviikon suunnitelmat menivät ihan pieleen. Istahdin nyt pitkästä aikaa koneelle ja löysin viestisi. Yritän kaivaa kuva-arkistojani puutarhastamme ja vastata mukavaan haasteeseen heti, kun vähän jaksan olla pidempään ylhäällä. Nytkin hikeä pukkaa ja olo on tosi heikko. En toivo kenelläkään tätä kamalaa tautia!
   Toivottavasti pienellä sukulaispojallanne Israelista on ollut elämyksellinen talviviikko äidin vanhassa kotimaassa. Katsoin netistä, että Jerusalemissakin on satanut lunta, mutta sinnehän se ei jää kovin pitkäksi aikaa. Minäkin toivon jo, että lumet alkaisivat sulaa. Täällä sataa juuri nytkin lunta...

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!