lauantai 17. tammikuuta 2015

LAUANTAIN LUKUHETKIÄ


Olen joskus vuosia sitten saanut jonkun tilauksen kylkiäisenä kirjapäiväkirjan enkä hennonut jättää sitä käyttämättä. Nyt olenkin tyytyväinen, että olen merkinnyt 80 erilaista lukukokemusta ja kirjaa tähän päiväkirjaan. Vuosien varrella olen ehtinyt lukea melkoisen määrän Enni Mustosen kirjoja, mutta löytyypä listalta myös vakavampaa luettavaa mm. Toni Tunderfeldilta, Anja ja Ilkka Poriolta, Tommy Hellsteniltä ja Mirja Sinkkoselta.

Selailin kirjaa läpi ja löysin monta liikuttavaakin lukuhetkeä. Erityisen koskettavaa luettavaa oli Marianne Käckon Tapa minut, äiti, jossa äiti kuvaa sydäntäriipaisevasti tyttärensä taistelua elämästä ja kuolemasta anoreksian kanssa.


Viimeinen kirja, jonka liitin päiväkirjamerkintöihin, oli toissalauantaina saunan jälkeen luettu Toni Edelmannin  omaelämänkerta. Edelmann on merkittävä lahjakkuus musiikin  (mm. Armaan läheisyys) alalla. Myrskyisä ja radikaali nuoruus on vaihtunut seesteiseen elämän iltaan Luhangassa, jossa taiteilija nykyisin asuu puolisonsa Kiti Luostarisen kanssa. " Kun tunnetun säveltäjän instrumenttina on kynä, syntyy rohkeaa, kaunista, haurasta ja rosoista puhetta elämästä ja muistoista... Tuloksena on vilpittömyydessään poikkeuksellisen koskettava kertomus matkasta omaksi itseksi" , luvataan kirjan takakannessa eikä kirjoittajan tarinaa voinut ollakaan lukematta yhdellä kertaa alusta loppuun. Suosittelen!


Nyt yöpöydällä on hieman toisenlaista luettavaa, nimittäin saksalaisia rikostarinoita. Sain kirjan joululahjaksi postcrossingin kautta tutuksi tulleelta kirjeenvaihtoystävältäni. Tämän lukeminen käy hitaasti ja osin sanakirjan kanssa, mutta onpahan siinä hyvä mahdollisuus pitää kielitaitoa yllä.

Luetko sinä iltaisin ennen nukkumaanmenoa? Mitä luet tällä hetkellä? Olisipa kiva tietää! :)

                                                  Hyvää viikonloppua Teille!

14 kommenttia:

 1. Kiitos kun vinkkasit Toni Edelmannin elämäkerrasta, se pitää saada käsiin.

  Lukemista pitää aina olla yöpöydällä ja eilen aloittelin Satu Grönroosin Lumen syli nimistä romaania. Kovin sitä on kehuttu kirjablogeissa silloin kun se ilmestyi.

  Mukavia lukuhetkiä ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. TUossa on mukava idea, pitää kirjaa lukemistaan kirjoista. Kyllä minä myös luen, en kuitenkaan ole intohimoinen lukija. Usein luen runoja ja novelleja, sekä eräkertomuksia. Nuo esitteelmäsi ovat minulle tuntemattomia. Yleensä lukuintoni alkaa syksyllä kaamoksen tullessa, vähenee joulun alla, syttyäkseen vielä sydäntalvella uudelleen. Keväällä ja kesällä en lue juurikaan.
  Parhaillaa on vielä lukulampun alla, siis lue sängyssä Kirjeitä Tove Janssosnilta. Sitä ennen Riikka Pulkkisen Raja. Siinä muistisairauteen sairastunut mies pyytää vaimoaan auttamaan hänen rajan yli kuolemaan. Koskettava teos. Joskus luen myös viron kielisiä kirjoja samasta syystä, mitä sinä saksan kielisiä.
  Kiitos, sinulle myös talvisen kaunista viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Kiitos postauksesta, Piipe!

  Olen varsinainen yölukija, ja silloin kirjat eivät saa olla hirveän suuria!
  Mielenkiintoista on, ja lukeminen on parasta unilääkettä;)

  ♥♥

  VastaaPoista
 4. Nuo kaikki luettelemasi kirjat on mulla vielä lukematta, paitsi tommy Helsten. Minun sänkyni vieressä on aina pino kirjoja, tällä hetkellä Mari Möröä, Hanna Tuuria sekä muutama dekkari. Luen paljon ja aina illalla joko muutaman sivun kirjaa tai jotakin lehteä. Kiireisempään työaikaan en kirjoja avaa, kun mulla on sellanen paha tapa, että luen kirjan saman tien loppuun,jos se on mielenkiintoinen. Jos aloitan lukemisen illalla, luen sitä vaikka koko yön... Valoisaa tammikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemistasi kirjailijoista Dunderfelt ja Hellsten ovat hyvin kiinnostavia !Mutta tutuin ja rakkain on Jumalan kirjoituttama kirja Ihmisille ! Hyvää vointia Sinulle !

   Poista
 5. Olen ollut kova lukija, erityisesti iltalukija, mutta nyt lukeminen on ajautunut tauolle. Eiköhän se palaa sieltä taas, kuten aina aikaisemminkin :-) Kirjapäiväkirja on hyvä idea!

  VastaaPoista
 6. Kyllä aina ennen nukkumaanmenoa joko luen tai ratkon sudokua.
  Viimeksi luin Haruki Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, mielenkiintoisia kommentteja ja monia uusia lukuvinkkejä.
  Minullakin lukeminen menee vähän puuskissa: joskus luen monta kirjaa peräjälkeen, joskus tyydyn vain lukemaan lehtiä ennen nukkumaanmenoa.

  Suloista sunnuntaita Teille! Minä ajattelin lähteä tänään hiihtämään.

  VastaaPoista
 8. Minä luen myös ennen nukkumaanmenoa, rauhoittaa mukavasti. Nyt on meneillään Brantbergin kirja tiedustelueversti Hallamaasta. Historia kiinnostaa minua kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kiinnostunut historiasta ja elämänkerroista. Ihmissuhteita käsitteleva kirjallisuus on myös kiehtovaa.

   Poista
 9. Kirjat ovat hyviä olemassa. Itselläni on myös lukupäiväkirja. Siihen on tosiaan kiva palata. Tällä hetkellä minulla on keskenDonna Tartt'n "Tikli".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sinullakin on lukupäiväkirja! Eipä sitä juuri muuten muistaisi, mitä kirjoja on tullut luetuksi. Omaan päiväkirjaani olen merkinnyt myös lukutunnelmia, esim. millaien sää mahtoi olla, mikä vuodenaika, oma terveydentila jne. Mielenkiintoista palata tuohon päiväkirjaan vuosienkin päästä.

   Poista
 10. Hävettää kertoa että olen laiska lukemaan. tälläkertaa ei uhtään kirjaa yöpöydällä. Suloseni lukee iltaisin ääneen hartauskirjaa. NÄin täällä.
  Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, ei kaikkien tarvitse lukea! Sinulla on paljon muutakin harrastusta, vai mitä? Mekin harrastamme puolison kanssa ääneenlukua, milloin Sana- ja Askel-lehdistä, milloin Raamatusta.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!