tiistai 2. joulukuuta 2014

KALENTERIN LUUKKUJA AVATESSA

Me ihmiset keräämme mitä erikoisempia asioita. Jotkut keräävät kuulakärkikyniä, jotkut vanhoja kahvinekkoja tai kangasnenäliinoja. Tunnustan: minäkin olen keräilijä! Keräilykohteena ovat joulukalenterit. Ulkovintin seinälle alkoi vaivihkaa kerääntyä vanhoja kalentereita ainoastaan siksi, etten ole hennonut heittää niitä menemään. Osa kalentereista on peräti 70- ja 80-luvuilta, mutta suurin osa poikieni lapsuusvuosilta.


Tässä on vain osa kalentereista. Osaan olen älynnyt laittaa vuosiluvun, mutta toisaalta tyylistäkin jo melkein arvaa, mikä kuuluu millekin vuosikymmenelle.

                        

 


 Niin vanhaksi en taida tulla, ettenkö haluaisi edelleen joka joulu omaa luukullista kalenteria. Tänä vuonna virkaa hoitaa lahjaksi saatu Positiivareiden kalenteri, josta löytyy jokaiselle päivälle oma mietelmänsä.


                   Tämän päivän ajatus: Hyvä muisti on oppinut, kuinka unohdetaan pikkuseikat.

Joulun alla saa aikuinenkin olla hiukan lapsellinen, vai kuinka?


12 kommenttia:

 1. Aikuinen saa olla lapsellinen joulun alla - ja aina muulloinkin :-)
  Ihana kalenterikokoelma sinulla!

  VastaaPoista
 2. Onpas hauska kokoelma! Jotkut kalenterit näyttävät tutuilta. Vuosia lähetin siskojen lapsille kalenterit Israeliin, mutta nyt se on jäänyt. He olisivat varmaan mieluummin avanneet niitä suklaakalentereita, mutta en viitsinyt niitä lähettää postin mukana sulamaan. Minä olen kerännyt vanhoja joulukortteja, noin 1930-1950 luvuilta ja joskus laitoin niistä näyttelynkin. Tunnelmallista joulunalusaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Tuleepa nostalginen olo joistakin kalentereista :)

  VastaaPoista
 4. VAU, ompa sulla hyväkuntoinen kokoelma tallessa! Joskus niitä itsekin keräilin, mutta kun "aikuistuin", niin tuli siinä huumassa hävitettyä.

  VastaaPoista
 5. Ihania joulukalentereita, ilman muuta saa olla lapsenmielinen.
  Tosi kiva keräilykohde, tuo vain vaatii tietyn tilan.

  VastaaPoista
 6. Joulukalenterit ovat minustakin todella kivoja!

  VastaaPoista
 7. Kiva ja muistorikas kalenterikokoelma sinulla, Piipe;))
  Tykkään kovasti noista kalentereista! ♥♥

  VastaaPoista
 8. Tottakai saa olla lapsellinen. Saa olla muullooinkin, kun vain jouluna. Nykyään on tuhatta ja sataa sorttia joulukalentereita, mutteivat vedä vertoja sinun kalenyterikokoelmallesi. Aivan hieno juttu. Minulla ei ole läheskään joka joulukuu kalenteria, mutta tänä vuonna on kolme samanlaista. En hennonnut olla ostamatta pikku partiolaiselta.

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos kaikista mukavista ja mieltä ilahduttaneista kommenteista! Kiva, jos kalenterikokoelmani toi iloa teillekin.

  VastaaPoista
 10. Haa... mikä hauska keräilykohde! Olisi hienoa näyttelyainesta esim. jonkin kahvilan seinälle joulunalusaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska idea! Kalentereita onkin kertynyt vuosien varrella melkoinen määrä.
   Kiitos, kun tulit tänne vierailulle!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!