lauantai 27. joulukuuta 2014

JOULU TULI, JOULU MENI

Niin tämäkin joulu  meni menojaan ja arki astui tilalle. Aikuisten ihmisten joulu oli hyvin rauhallinen: yhdessä ruokailua ja suklaansyöntiä, lepoa, kyläilyä.

Tähän jouluun mahtui kummityttäremme 18-vuotispäivien juhlinta, mutta myös yllättävä suru-uutinen: enoni nukkui pois eilen illalla. Hän ehti onneksi käydä joulupäivänä kotona aivan kuin jäähyväisvierailulla ja kuoli rauhallisesti sairaalassa sänkyynsä nukahtaen. Illalla pohdimme veljeni kanssa, että yllättävän moni sukumme jäsenistä on kuollut joulun aikaan. Viime vuonna juuri joulun alla kuoli yksi isämme sisarista ja mm. molemmat isoisämme ovat nukkuneet pois joulunpyhien aikaan. Kuolema ei katso ajankohtaa; se tulee silloin, kun on aika. Pentti-eno elää muistoissamme!
Eilen aurinko pilkahti pitkästä aikaa ja antoi toivoa ja esimakua päivien pitenemisestä. Olen niin onnellinen, että saatiin valkea joulu; viime vuonnahan satoi vettä tähän aikaan vuodesta.

Tänä iltana odottavat saunan löylyt; liekö samoin teillä?
Hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Osanottoni...

  Oikein hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Osanottoni.

  Kauniita lumikuvia. Talvista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Osanottoni Piipe♥

  Näinhän se on, lähtö täältä maanpäältä ei katso onko joulu tai muu juhlapyhä. Omia lähiomaisiani olen menettänyt monta juuri joulunaikaan. Ja nyt täällä lähinaapurissa on suuri suru...yllättävä sairauskohtaus vei hyvän ystävän 65-vuotiaana viime sunnuntaina.

  Mutta valoon päin mennään, kuten kauniit kuvasi kertovat.

  Hyvää tulevaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kiitän myötäelämisestä! Huomaan, että yhä enemmän alkaa olla hautajaisia. Enon tulevat hautajaiset ovat jo kolmannet vuoden sisään. Elämä kulkee sykleissä.
  Kaunista pyhäpäivää Teille toivottelen!

  VastaaPoista
 5. Osanottoni! Niin kauniit talvimaisemat niin teillä kuinmeilläkin. Aurinkoa täälläei ole näkynyt, paitsi aattona. Meilläkin on ollut tosi rauhallinen joulu. Lukemista ja syömistä. Muutama jouluvieras on käynyt.
  Kaikkea hyvää sinulle tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 6. Osanotto.
  Suvussamme kuoli seitsemän miestä parin vuoden sisällä. Jonkinlaisia aaltoja elämässä on tai sitten pelkkää sattumaa. Nautitaan valon lisääntymisestä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Teillekin,Sussi, Eeviregina ja Mayo.

  Elämällä on aina alku ja loppu. Enoni sai kuitenkin elää pitkän ja rikkaan elämän. Monien sairauksien uuvuttamana hän pääsi nyt lepoon.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!