lauantai 8. marraskuuta 2014

LUNTA TULI TÄÄLLÄKIN
Toissayönä maa peittyi lumivaippaan ja tuli jo aika jouluinen olo. Lapset päiväkodissa olivat niin innoissaan eikä ulos lähdössä viivytellyt kukaan. Niinhän sitä itsekin lapsena innostui uudesta lumesta eikä ulkotouhuista tahtonut saada tarpeekseen. Ensi viikolla lumet taitavat kuitenkin sulaa, mutta saatiin sentään esimakua talvesta.

Tänään olin puolison kanssa Vesalan leirikeskuksessa sielunhoitoretriitissä. Tauolla oli pakko ottaa muutama kuva ihanasta pihapiiristä ja sen vanhoista rakennuksista. Hiirulaisetkin olivat jättäneet tanssikuvionsa yhden aitan nurkalle.  Näissä maisemissa ja retriitin hoitavassa ilmapiirissä sielu sai levähtää.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Valkoista lunta vasten punaiset aitat oikein hehkuvat. Kaunis oli myös tyyni järvenpinta, aivan kuin peili.

   Leppoisaa sunnuntaita ja isänpäivää sinulle!

   Poista
 2. Kaunista ja seesteistä:)

  Tulee jouluinen olo näitä katsellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli.
   Minullekin tulee aina jouluinen olo ensi lumen sadettua. Omissa muistoissa lumi onkin aina kuulunut jouluun. Saa nähdä, miten käy jatkossa: tulevatko Keski-Euroopan lumettomat, loskaiset joulut meillekin.

   Poista
 3. Kauniita lumisia kuvia!!

  Meillä on vielä maa mustana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa.
   Kyllä nämäkin lumet taitavat vielä sulaa pois. Niin näin eilen meteorologi Liisa Rintaniemen lupailevan. Mutta onhan valkoinen maa aina kaunis, vaikka sää olisikin harmaa ja valoton.

   Poista
 4. Talvi on kuorruttanut maiseman kauniiksi. Katseeni vangitsi tuo upea mäntymetsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensi lumi on aina jotenkin niin kaunista ja valaisee maisemaa. Puustoa Vesalan ympärillä onkin melkoisesti, tosin näkyi myös hakkuuaukeita ja kantokasoja. Lienee srk myynyt metsää. Minustakin männikkömetsät ovat niin kauniita, jos ne ovat hyvinhoidettuja ja turha risukko raivattu pois.

   Poista
 5. ..ja valkeus tuli,,,,,...Ihanat kuvat.
  Muista kun olin töissä niin lapset olivat tosi innoissaan kun lunta satoi.
  Ihaan Retriitti tilaisuuksia sinne teille.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvi. Retriitti oli kyllä antoisa. Puhujana oli terapeutti Salme Blomster, joka käsitteli aiheenaan seksuaalisuutta, eheytymistä ja itsetuntoa. Jouduin itse lähtemään sieltä kuitenkin aiemmin, kun menetin siellä ääneni (reagoin herkästi pieneenkin määrään hometta), puoliso palasi retriitistä myöhään illalla.

   Poista
 6. Ihania talvisia kuvia. "Talvi" tulikin yllättäin, mutta taitaa taas poistua ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, kiitos. Hetkellistä tämä ensi lumi taitaa olla, jos ensi viikolle on luvattu lämpöasteita, mutta nyt on maisema kaunis. Oletko itse käynyt Vesalassa?

   Poista
 7. Lumi valaisee tosi paljon maisemaa. Onneksi saimme pienen annoksen tätä kauneutta, taitaa alkuviikolla sulaa pois. Toivottavasti viimeistään jouluna on maa valkoisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluksi minäkin odotan lunta. Viime vuonna emme saaneet lunta ja joulumaisemakin näytti niin ankealta. Koko talvena ei tullut hiihdettyäkään.

   Poista
 8. Komeat näkymät! Meilläpäin on vielä lumetonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Viime yönä meiltäkin lähti lumet ja maa on jälleen harmaa. No, ainakin pääsin taas ajamaan pyörällä töihin. :)

   Poista
 9. Onpa sinulla hienoja kuvia, kiitos PIipe! ♥♥

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!