perjantai 31. lokakuuta 2014

TAIVAAN VÄREJÄ


Tähän aikaan vuodesta en ole parhaimmillani. Pimeys ja harmaiden päivien ketju imevät energiaa ja jotenkin tuntuu siltä, että loka-marraskuun aika tuntuu vuosi vuodelta hankalammalta. Olen vakavasti harkinnut kirkasvalolampun ostoa.
Eilen aurinko sentään paistoi ja tänään iltapäivällä pilvet rauottuivat sen varran, että matalalla paistanut aurinko ehti punata pilvenreunoja purppuraan ja oranssiin. En saanut vangittua kameralla kaikkia niitä kauniita värisävyjä, jotka taivaalla leikkivät, mutta hiveliväthän ne kuitenkin katsojan silmää paljaaltaan katsottuna.


Tänään sain yllättäen kutsun tulla lukemaan Pyhäinpäivän tekstit kotikirkkoomme. Huomisen toinen tekstikohta on Ilmestyskirjasta:  
Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet eikä merta enää ollut... Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä!  Hän asuu heidän luonaan ja heistä tulee Hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan ja Hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut.

 Lohdutuksen sanoja meille, jotka olemme joutuneet luopumaan rakkaistamme. Uskon, että tämä näkyvä elämä ei ole kaikki vaan jotain parempaa on tulossa. Millainen mahtaakaan olla uusi taivas ja uusi maa?

                                                 Hyvää ja levollista Pyhäinpäivää!


19 kommenttia:

 1. Oi' minä taas saan virtaa, kun kesä on loppu.
  Syksy tuntuu pitkältä, jos on harmaita suttuisia usvapäiviä, mutta ne kuulakkaat pikkupakkaset tuovat valoisia päiviä.
  Hyvää pyhää myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me ihmiset olemme erilaisia. Miehenikin nauttii eniten näistä harmaista ja valottomista kuukausista ja puolestaan kärsii kevään "liian" valoisista päivistä. :)

   Poista
 2. Kauniisti sait taivaan värit vangittua!
  Kyllä itsekin kaipaan valoa, vaikka olenkin joulukuun lapsia, niin silti tykkään kesästä

  Hyvää puhäinpäivää myös sinulle!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa. Eilinen aurinko antoi ihanasti energiaa ja joulu on ihan mahtava valopilkku pimeän aikana. Itse olen syntynyt tammikuussa, mutta silloin päivät jo pitenenvät ja ollaan melkein kevään korvalla. Olen ehdottomasti enemmän kevään ja kesän ihminen.

   Poista
 3. Hienot pilvikuvat väreineen.
  Sinulla hieno tehtävä huomiseksi!
  Oikein hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli! Tekstiluku meni ihan hyvin ja mieli oli rauhainen. Yllättävän paljon kirkossa oli väkeä, vaikka illalla oli vielä toinen tilaisuus, jossa viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden nimet luettiin.

   Poista
 4. Kauniisti sait vangittua taivaan kauniit värit. Itse ihailin niitä keittiön ikkunasta vaan!

  Huomenna on jälleen muistelupäivä, äitini syntymäpäivä! Kiitollisin mielin käyn minäkin taas sytyttämässä kynttilät hänen ja muiden omaisteni viimeisille leposijoille.

  Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en päässyt eilen käymään kotiseudullani sytyttämässä kynttilöitä rakkaitteni haudalle, mutta illalla laitoin kynttilät palamaan pihaamme ja muistelin edesmenneitä omaisiani.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Kulunut päivä oli kyllä hyvä ja melkoisen tapahtumarikas. Tänään sunnuntaina pidän kotipäivän.

   Poista
 6. Upeita taivaskuvia! Usein on mielessä äiti ja muut poisnukkuneet, mutta erityisesti tänään.
  Hyvää pyhäinmiestenpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina! Vuodet vierivät vinhaa vauhtia: isä kuoli v. -96 ja äiti -07, mutta aina he säilyvät muistoissa ja erityisesti muistelen heitä näin Pyhäinpäivänä.

   Poista
 7. Kiitos sammoin sinne sinulle...Hurmaavia taivasilimiöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lovviisa. Taivas oli kyllä toissailtana niin upean näköinen! Onneksi on näköaisti tallella, jotta voi noita värejä ihailla. Siitä olen kiitollinen.

   Poista
 8. Minullekin loka-marraskuu ovat vuoden tympeimmät kuukaudet ja ovat aina olleet. On hyvä tietää että on muitakin samoin ajattelevia, kiitos! - Hyvää Pyhäinpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Lezzie! Esikoiseni syntyi lokakuussa 25 vuotta sitten ja pimeä vuodenaika ja hormonimyrsky aiheuttivat melkoisen masennuksen, josta onneksi toivuin päivien pidetessä. Kevät antaa upeasti energiaa. Koetetaan jaksaa - kohta on joulu ja sen jälkeen päivät pitenevät! :)

   Poista
 9. Ihanat taivaskuvat.
  Kerran siellä taivaassa.... Laulaa Rejo Ikonen.
  Siellä taas tavataan kaikki rakkaat.

  Hyvää alkanutta Marraskuuta sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin haluan luottaa!
   Kiitos, Sylvi, ja mukavaa marraskuun jatkoa sinnekin.

   Poista
 10. Ihmettelin jo, miksei radiojumalanpalveluksessa puhuttu mitää tuollaista, mutta minähän kuuntelinkin sitä sunnuntaina. Voi, menetin yhden vuoden ihanimmista aiheista!

  Taivaskuvat ovat kauniita ja todella ihastuttavia ovat myös nuo toisen päivityksen kuuraiset marjat ja korret!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!