keskiviikko 15. lokakuuta 2014

LOMAPÄIVIÄ

Mikä sen mukavampaa kuin kiireettömyys ja aikatauluttomuus! Tällä viikolla olen nauttinut syyslomasta. Heräämisrytmi on toki säilynyt arkisena, mutta välillä olen jäänyt loikomaan sänkyyn ja katsonut aamu-uutisia.

Ihan laakereillani en ole levännyt, sillä parina päivän leivoin ruis-, hiiva-  sekä saaristolaisleipää. Tuoksu leijuu vieläkin ihanasti hirsituvassamme.

Tyhjensin myös vähän pakastinta ja keittelin  tänä aamuna mustaviinimarjamehua. Kellari alkaa olla jo tarpeeksi viileä mehusäilytykseen.

 Aurinkokennoista ei ole enää apua, joten puita on jo poltettava, jotta lämmin säilyisi huushollissa. Melkein tänne asti olemme pärjänneet hellan ja leivinuunin lämmityksellä, mutta nyt patterikierto oli jo laitettava päälle. Pannuhuoneen ovi avautuu tiheämpään tahtiin, mitä enemmän kylmyys hiipii tänne pohjolaan.


 Yällä oli jo pakkasta ja aamupäivän aikaan sateli lempeää lunta. Se oli kuin tähtipölyä. Tuli jo vähän jouluinen olo...Kaappeja siivotessani käteen tarttui Samuli Edelmanin levy ja sitä olen  soitellut vapaapäivän iloksi. Maistiaisia Sinullekin!


9 kommenttia:

 1. On tuo Samuli Edelman vaan mukavaa kuunneltavaa ja katseltavaa (Vain elämää):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ed.elmanilla on niin ihana ja samettinen ääni. Erityisen ilahtunut olen hänen virsilevyistään. On ollut mukavaa seurata Vain elämää-ohjelmaa ja kuunnella Edelmanin kuin muidenkin artistien esityksiä.

   Poista
 2. Oi, mustaherukkamehu on ihan parasta!
  Meillä siivoiltiin tänään pihalta tuoksuvatukkaa ja miehet teki ulkovajaan peltikattoa. Ihana syksypäivä vielä tänään! On meilläkin jo takassa puita poltettu ja lämpöpumppu on päällä. Iltaisin leikon matonkuteita ja kohta alan virkkailla kierrätysmattoja.Isällä pitäisi pestä vielä ikkunoita. Hommia riittää, mutta ei ole enää niin tiukkaa aikataulua. Mukavia lomapäivän jatkoja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teilläkin siellä mukavaa puuhailua! Olisi kiva nähdä, millaisia kierrätysmattoja virkkaat. Pistätkö kuvia blogiisi? Itselläkin käsityöinto lisääntyy aina pimeiden iltojen tullen. Olen neulonut jo useamman sukkaparin. Osa tulee joululahjoiksi, osa taas menee Joulun lapsi-paketteihin.

   Mukavia syyspäiviä sinnekin!

   Poista
  2. Usean talven aikana olen leikkonut t-paitoja ja virkannut niistä pyöreitä mattoja. Olen joskus kuvannut niitä blogiin, mutta nytpä täytyykin taas laittaa kuvia "uudesta sadosta."

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kaunista syysviikkoa sinullekin! Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Mustaherukkamehu maistuu mullekin. Hyvää.
  Sinä olet ollut ahkera. Kotipuuhastelu on niin erilaista, mitä ansiotyössä ahertaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä omatekoinen ja lisäaineeton mehu hyvältä maistuukin. Nyt sitä kuluu meillä vähemmän, kun elelemme kahdestaan. Pakastimessa on vielä marjapusseja ja niistähän voi vielä pitkin talvea keittää mehua, jos tarvetta on.
   Kotona puuhastelu on niin mukavaa, kun näkee kättensä jäljen. Ensi viikolla työt jälleen kutsuvat ja maanantaina työpäivä alkaa jo klo 6.30.
   Mukavaa viikonloppua Sinulle!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!