perjantai 17. lokakuuta 2014

ANTAESSAAN SAAOlen jo monena vuonna tehnyt Joulunlapsi -paketin, joka viedään Suomesta Euroopan köyhille lapsille. Tänään kiikutin omat pakettini Jyväskylän kristilliseen kahvilaan ja otin samalla uusia laatikkoaihioita mukaan tulevia jouluja varten.

Minusta on mukava koota tavaroita tuntematonta lasta varten, sillä tiedän, että paketti tuo tullessaan paljon iloa. Ja se puolestaan aiheuttaa minullekin iloa. Usein paketti voi olla ainoa lahja, minkä lapsi koskaan saa. Jos kiinnostuit asiasta ja haluat koota oman lahjapaketin, katso ohjeet täältä.
Laatikot menevät varmasti myös perille, sillä Suomesta lähtee rekan mukana aina ihmisiä, jotka jakavat laatikot henkilökohtaisesti lapsille. Videoita lasten riemusta voit katsoa tämän linkin takaa.

Olen tosi onnellinen, jos edes yksi teistä lukijoista innostuisi osallistumaan keräykseen! Olen varma, että antaessaan saa moninkertaisesti takaisin!

20 kommenttia:

 1. Todella sitä kun antaa niin saa kaksinkertaisesti takaisin. Kiitos sinulle ja siunausta arvokkaalle työllesi.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö niin, ettei se todellakaan ole itseltä pois, jos osallistuu johonkin hyväntekeväisyyskampanjaan.
   Kiitos sinulle kauniista sanoista, Sylvi!

   Poista
 2. Häpeäkseni sanon, etten ole ennen kuullutkaan tuollaisesta keräyksestä! Todella hyvä tarkoitus ja sehän on tärkeintä, että tiedetään varmasti että apu menee perille.
  Itse olen parina vuonna vienyt paketteja kaupungille vähävaraisten lahjakeräykseen. Lapsille sinne tulee hurjasti paketteja, mutta teinitkin tarvivat jotakin lahjaa. Olen laittanut paketteihin aina niin tarpeellisia pyyhkeitä, pussilakanoita ja jotakin sisustustavaraakin. Lahjoittamisesta tuli kyllä hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä em. keräys on ollut varmaan jo parinkymmenen vuoden ajan toiminnassa, mutta viimeisten vuosien ajan sitä on mainostettu ahkerammin ainakin radio Dein taajuuksilla.
   Hienoa, että osallistut omalla tahollasi vastaavaan keräykseen. Kaikkia tarvitaan ja avuntarvitsijoita taitaa olla vuosi vuodelta yhä enemmän.

   Poista
  2. Tulin juuri Helsingistä ja sielläkin tätini tyttönsä kanssa keräsi tavaraa lahjapaketteihin Romanian lapsille. Heillä se on jo perinteenä vuosien ajalta. On ilo auttaa!

   Poista
  3. Onpa ihana kuulla! Tämä on hyvä perinne.

   Poista
 3. Onpa ihana tapa sinulla ja niin suloiset sukat! Pitäisi kyllä osallistua, mutta taitaa jäädä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tapa on vuosien saatossa muodostunut yhdeksi joulutraditioksi. Joskus olen osallistunut rahallisesti, mutta useimmiten täytän paketin omakätisesti ja ajattelen lahjan tuntematonta saajaa siunaavin ajatuksin.

   Poista
 4. Hei Piipe.
  Kiitos tästä muistutuksesta. Tiedän kyllä tämän keräyksen ja olen jonain vuonna osallistunutkin, mutta unohtanut koko jutun. Kiitos muistutuksesta. Tänä vuonna osallistun ja taidan laittaa omallekin sivulle tiedoksi (laitoin jo facebookiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Anne! Kiva, että haluat osallistua ja informoit asiasta eteenkinpäin. Pienistä puroista tulee isoja virtoja.

   Poista
 5. Ihanaa, kun oot paketteja kans tehnyt!! <3 Kyllä todella tarpeeseen lähtee ihan jokainen paketti. Meidän neidin kummisetä on ollut jo useampana vuonna jakamassa näitä paketteja. Kerran oli kummisetä ottanut syliin jonkun pienen pojan, jolla ei ollut edes sukkia jalassa. Poika oli tärissyt ja ystävämme oli vienyt pojan sisään ja kaivanut hänen paketista villasukat ja laittanut ne pojan jalkaan. Kuulemma se ilo, mikä oli pojan kasvoilla oli ollut sellainen, mitä harvoin pääsee näkemään. <3 Ihana on kuulla näitä iloja sieltä Romaniasta!!
  Meiltä lähti myös paketteja tähän keräykseen!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Jokainen paketti ja kaikki neulotut sukat menevät tarpeeseen. Me täällä hyvinvoinnin keskellä emme aina tule ajatelleeksi, että jossain on pienet, palelevat varpaat tai kädet, jotka tarvitsevat lämmikettä ja pieni ihminen huolenpitoa ja välittämistä. Toivon ja rukoilen, että mahdollisimman moni voisi osallistua tähän hankkeeseen vaikka vain neulomalla villasukkia. Kylältämme on lähtenyt syksyn mittaan toistasataa sukkaparia keräystä varten.

   Poista
 6. Todella kauniisti tehty! Tämä keräys on minulle ihan uusi, joten täytyy tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustu ihmeessä! Avun varma perillemeno ilahduttaa ja tuntuu hyvältä, kun edes muutama köyhä ja surkeissa oloissa oleva lapsi saa onnellisen hetken elämässä.

   Poista
 7. Oh dankeeeee für dein sooo nettes Kommentar.
  Ich habe mich sehr, sehr darüber gefreut.

  Auch ich besuche dich immer wieder auf deinem Blog.

  Ja Schnee zu Weihachten wäre wunderschön. Ich würde mich freuen, wenn das auch in Österreich wieder einmal der Fall wäre.

  Weihnachten im Schuhkarton heißt diese Aktion bei uns. Arme Kinder können sich dann über Geschenke freuen. Find ich gut.

  Viele , viele Grüße
  Tina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schön, dass du auch diese Kampagne ( oder ähnliche) kennst. Immer gibt's Kinder in der Welt, die sich nicht Wohl fühlen und in dem Armut leben. Wir haben mehr, so können wir auch helfen, nicht Wahr?

   Poista
 8. Kävin tutustumassa keräykseen antamastasi linkistä, ei ole tuttu ennestään. Harmikseni ei lähimaillakaan ole lahjapakettien keräyspistettä, mutta ehkäpä keksin keinon. Mistään en huomannut, milloin viimeistään paketti pitää olla valmis, että ennättäisi jouluksi lapselle. Kiinnostukseni asiaan heräsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos kiinnostuit asiasta; silloin tämä päivitykseni ei ollut turha! Sivuilla, jossa kävit, on varmaan mahdollisuus tehdä rahalahjoitus tai virtuaalipaketti. Harmi, ettei lähelläsi ole keräyspistettä.
   Luulisin, että pakettien pitäisi olla valmiina lähtöön Romaniaan marraskuun alkupuolella.

   Poista
  2. Tähän hätään taitaa pakettini olla virtuaalipaketti. En ennätä saada tilaamalla niitä Joulun lapsi pakettiaihiota ajoissa, saatika sitten vielä lähettää kyhäämääni pakettia vastaanottopisteeseen.

   Poista
 9. Sait kiinnostumaan. Mielestäni tapa on parempi kuin rahat. Siskoni on hyvin usein antanut suuria määriä tavaraa ulkomaille. Olen siinä sivussa tuntenut iloa : )

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!