maanantai 2. joulukuuta 2013

MARIAN PIENI AASI


Kun poikani olivat pieniä, kuuntelin heidän kanssaan ahkerasti Lastenradiota, joka tuli arkiaamuisin heti kahdeksan jälkeen. Silloin kuulin ensimmäistä kertaa luettuna jatkokertomuksena Gunhild Sehlinin kirjan Marian pieni aasi. Metsästin kirjaa useasta kirjakaupasta, mutta vasta vuosien päästä löysin sen poistokirjoista eräästä pikkumyymälästä.

Nykyään luen kirjan päiväkodin lepohetkellä aina näin joulun alla ja aina se jaksaa viehättää sekä lukijaa että kuulijakuntaa. Kummallista, mutta joka kerta liikutun itsekin, kun luen kirjan viimeistä lukua, sillä niin kauniisti Sehlin on kuvannut Beetlehemin tapahtumia ja Aila Meriluoto on tehnyt tekstistä upeaa käännöstyötä.

Kirja kertoo itsepäisestä ja likasesta aasista, jonka muuan Joosef Nasaretista ostaa raskaana olevalle vaimolleen Marialle. Tarinan edetessä aasista tulee kiltti ja viisas ja se joutuu huimiin seikkailuihin kuljettaessaan Mariaa vaivalloista tietä pitkin kohti Beetlehemiä. Kirja huipentuu tietenkin Jeesus-lapsen syntymään ja aasi saa olla todistamassa pikkuisen pojan ensimmäistä ääntelyä.

Onko tämä kirja kenties Sinullekin tuttu? Jos ei, niin etsipä kirja käsiisi. Se on oivallista lukemista näin joulun alla ja sopii siis myös aikuisen luettavaksi!

5 kommenttia:

 1. Tutun näköinen, minulla on näkömuisti, muuta tarinasta en muista mitään. Katson onko kirjaston valikoimissa vielä.
  Kiitos vinkkauksesta!

  VastaaPoista
 2. Ei ole minulle tuttu kirja, mutta alkoi kyllä kiinnostaa. Ilman muuta kurkkaan lainastosta ja ota mukaan-korista, jos sattuisi tärppäämään.

  VastaaPoista
 3. Hei, myös meidän päiväkodissa on luettu tuota samaa kirjaa. Nyt ajattelin ostaa verkkokaupasta tuon kirjan lapsenlastani ajatellen ja kirjaa etsiessä "eksyin" sivuillesi :)
  Mukavaa tulevaa joulunaikaa toivotellen Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä yksi ihanimmista joulukirjoista. Myös lapset ovat siitä pitäneet.
   Ihanaa joulunodotusta Sinulle!😁

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!