torstai 26. joulukuuta 2013

JOULUMUISTOJA osa 3


Äitini isä oli kova hevosmies. Karjalasta siirtolaisena tullut pappa osasi käsitellä hevosia ja lapsuuteni mummolassa olikin aina hevosia haassa, usein myös niitä ihania varsoja. Tapaninpäivänä papan kunniatehtävä oli viedä meidät lapset ajelulle.Pappa oli  mielipuuhassaan.
 Reki tuoksui heinälle, nahkaset lämmittivät kyydissä istujia. Samassa pihapiirissä asui äitini sisar perheineen, joten me serkukset pääsimme yhteiselle ajelulle. Voin vieläkin palauttaa mieleeni aisakellon kilinän ja kavioiden kopseen, hevosen tuoksun. Joskus pappa leiskautti ohjaksia ja polle lisäsi vauhtia. Lumiset maisemat vilisivät silmiemme edessä.

Tämä kuva on otettu 60-luvun lopulla. Kyydissä istuu minun lisäkseni velipoika sekä serkkuni. Tapaniajelu on juuri alkamaisillaan ja lapsukaisten ilmeet iloisen odottavat. Ihana muisto tämäkin! Onneksi isäni hoksasi ottaa valokuvan näinkin arkisesta, mutta juhlavasta tapahtumasta.10 kommenttia:

 1. Ihana kuva ja muistot tuosta hetkestä! Lapsuuden joulut ovat tallettuneet syvälle sydämeen, niitä on muisteltu täälläkin:) Suloista joulutunnelmointia ja hyvää Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Tapaninpäivää myös Sinulle! Lapsuuden jouluja onkin niin mukava muistella. Onneksi olen saanut elää turvallisen lapsuuden rakastavien ihmisten ympäröimänä. Sellaista soisin jokaiselle!

   Poista
 2. Ihana muisto ja kuva tuo kaiken niin eläväksi.
  Hyvää Tapaninpäivää sinne teille.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin niin onnellinen, että tuo kuva on olemassa. Siitä huokuu ilo, jännitys, odotus. Pappakin näyttää kuvassa erittäin tyytyväiseltä. Tuo hevosen ohjastaminen taisi olla niin mieluista puuhaa.

   Mukavaa Tapania sinnekin!

   Poista
 3. Kiitos ihanista muisteloista, Piipe:)
  Oikein hyvää joulun loppua sinulle.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili Mummo! Joulu meni jo melkein ohi, mutta kaikki loppuu aikanaan. Tänäänkin oltiin Tapaniajelulla, mutta ei hevosella vaan ihan autolla...

   Poista
 4. Aivan ihana kuva vuosien takaa...
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia ja rentouttavia välipäiviä myös Sinulle, Sirpa.

   Poista
 5. Herttainen muisto lapsuudesta.
  Juu arkiset askareet jäävät kuvaamatta juuri sen takia, kun ovat arkisia.
  Mutta suurin osa elämää on just' sitä arkea.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäni oli innokas valokuvaaja ja onneksi hän ikuisti kuviin mm. perunannostotalkoita ja heinäpeltotöitä. Pitäisi myös itse tajuta ottaa kuvia hyvin tavallisista tilanteista, sillä aika antaa niillekin arvon ajallaan.

   Mukavia välipäiviä ja rentoa oloa Sinulle, Tarina!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!