perjantai 19. heinäkuuta 2013

KARJALAISTE MATKASS' (OSA 2)
 Parikkalassa, aivan Venäjän rajan tuntumassa on metsän siimeksessä erikoinen patsaspuisto, jonka tekijänä oli erakoitunut taiteilija Veijo Rönkkönen (1944 - 2010).


 
Rönkkönen valoi ensimmäisen betonisen patsaansa v. 1961. Taiteilija ei kyennyt sosiaalisiin suhteisiin, vaan antoi taiteensa houkutella ihmisiä lähelleen. Lähes viiden vuosikymmenen uurastus tuotti viitisensataa taideteosta.Joogapuutarhassa on  250 joogaavaa hahmoa ja kerrotaan, että taiteilija  olisi tehnyt kaikki nämä liikkeet itsekin; Rönkkönen tunnettiin kovana urheilu- ja joogamiehenä.

Nykyään puistosta ja patsasten kunnostustöistä huolehtii Parikkalan patsaspuiston kannatusyhdistys ry. Alueelle on vapaa pääsy, joten jos siellä päin liikkuu, kannattaa käydä tutustumassa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www. patsaspuisto.net.

5 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä melko hilpeitä tyyppejä! Olis mahtava päästä näkemään luonnossa. Se on taas perjantai, ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä olivat! Paikka oli jotenkin mystinen: patsaat olivat rehevän puutarhan keskellä ja kurkistelivat kuka mistäkin. Hyvää viikonloppua Sinullekin, Piupau!

   Poista
 2. Veijo Rökkösen taiteesta on valokuvaaja Veli Granö tehnyt hienon taidekirjan nimeltä Veijo Rönkkösen todellinen elämä.
  Ks. http://aili-mummonarkea.blogspot.fi/2010/12/teoksia-ite-taiteesta-ja-taiteilijoista.html

  Patsaspuisto on todella katsomisen arvoinen, olen siellä jonkin kerran käynytkin.

  Hyvää viikonloppua, Piipe.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos vinkistä! Aiemmin en ollut edes kuullut Rönkkösestä, joten mielelläni tutustun häneen kirjallisuuden kautta. Hyvää viikonloppua, Aili-mummo!

   Poista
 3. Hyvä katselmus patsaista. Olen lukenut tästä taiteilijasta, mutta oli kiintoisaa nähdä näin paljon Rönkkösen töitä kuvaaminasi. Mielenkiintoinen puisto.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!