sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

RUUSUNTUOKSUA JA HEINÄTÖITÄ

Ajatella, olemme vasta kesäkuun alkupuolella ja jo nyt juhannusruusut kukkivat! Talomme päädyssä on ikivanha ruusupenkki, joka on nyt täynnä ruusunkukkia ja  -nuppuja ja kukinta on taatusti ohi jo varsinaisena Jussina. Toisaalta se ei haittaa mitään; pääasia, että ruusut kukkivat ja luovat iloa ympärilleen. Vuosi sitten rehuntekoonkin päästiin vasta juhannusaattona, mutta nyt naapuri on jo kaatanut heinän ja pian pellolle ilmestyy suurpaaleja eli "traktorinmunia". Eivät vuodet ole veljeksiä, sanoi vanha kansa ja paikkansa se pitää. Kesä on tässä ja nyt!

7 kommenttia:

 1. Ensin surtiin, kun ei kevättä kuulu ollenkaan ja nyt on kaikki edellä ns. normaalia kesää. Mikä se sitten lienee normaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mikä se lienee normaalia? Nautitaan kuitenkin tästä hetkestä ja kesän ihanuudesta! Mukavaa viikkoa Sinulle, mummeli!

   Poista
 2. Minäkin oikein hämmästyin kun autosta näin, että pelloilla tehtiin heinätöitä! Juhannusruusu on meillä jo varistanut terälehtiään, mutta tuoksuu yhä. Kesä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö SUomen kesä ole ihana? Nautitaan tästä hetkestä täysin siemauksin (vaikka sää onkin nyt aika viileää)!

   Poista
 3. Ajelimme eilen pois Etelä-Suomesta, ja huomasimme, että heinätyöt ovat täydessä käynnissä. Täällä Pohjois-Karjalasdsa on menopssa rehunteko. Vettä saimme vasta eilen ja tänään, tiistaina.

  Kiitos juhannusruususta, Piipe, ja hyvää viikon jatkoa sinulle!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on oltava pellolla, jos aikoo satoa kerätä. Veljenikin ajaa rehupellolla melkein kellon ympäri; onneksi navetassa on nyt aputyövoimaa.

   Onnellista viikonjatkoa myös Sinulle! :)

   Poista
 4. Komea luoko pellolla. Kunpa vielä ilmat suosisi, niin heinästä tulee parempilaatuista. Tai en tiiä, haitanneeko sade enää nykyajan heinätöitä.
  Mukavaa tarinaa kierrätyksestä, siinä hommassa on järkeä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!