keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

LÄHIMATKAILUA


Huh hellettä! Mittari näytti tänään parhaimmillaan +32,5 astetta, mutta en toki valita; ihanaa, että lämpö meitä hellii.


Tämä lomapäivä meni kaupungissa. Kävimme Jyväskylässä ja siellä tutustuimme meille aivan uusiin kohteisiin, nimittäin Toivolan vanhaan pihaan sekä Naissaareen, joka sijaitsee Vaajakoskella.

Toivolan vanha piha on kuin tuulahdus menneiltä ajoilta modernin kaupungin keskellä. Jyväskylä on valitettavasti "kunnostautunut" siinä, että se ei ole juurikaan säilyttänyt vanhaa puutaloarkkitehtuuria vaan kaikkialla on modernia ja suhteellisen rumaa rakennuskulttuuria. Siksipä Toivolan vanha piha onkin ihana pieni poikkeus. Alueella on muutama vanha rakennus, jossa on pikku putiikkeja ja käsityöläisten myyntipisteitä. Takoipa siellä seppäkin omassa pajassaan. Joulukuussa pihassa järjestetään joulumarkkinoita ja kenties silloin tulee piipahdettua siellä uudestaan (lisätietoa osoitteesta http://www.vanhapiha.net).Naissaaressakin siis kävimme. Siellä sijaitsee mm. Wanha Woimala, jonka alakerrassa pidetään kesäisin taidenäyttelyitä. Tällä kertaa näyttelyn järjestää kuvataiteilija Ulla Aatinen, joka oli myös itse paikalla esittelemässä kättensä töitä. Kannattaa poiketa katsomaan, sillä näyttely on avoinna 12.7. asti!


Wanha Woimala on Vaajakosken sulun tuntumassa ja sattumoisin tulimme paikalle juuri, kun sulkua avattiin. Kanavaa pitkin pääsee aina Lahteen saakka, mikäli mielii veneillä niin kauas.


5 kommenttia:

 1. Lämpöä on tosiaan riittänyt tänään. Kivan näköisissä paikoissa olet käynyt.

  VastaaPoista
 2. Asuin kuusi vuotta Jyväskylässä ja oon ihan samaa mieltä, että ovat todella "kunnostautuneet" tuossa puutalokulttuurissa. En kotiutunut ollenkaan. Tosin osa syynsä on sillä, että ajattelin koko ajan, että asuminen siellä on väliaikaista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos eloisasta kuvailusta, Piipe!
  Hyvää loppuviikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 4. Olipakiva että ainakin vähän vanhaa on säilytetty.
  varmasti kiva katsella.
  Naisaari, ajoimmi pari vuotta sitten Jyväskylästä Kuopioonpäin ja silloin silmääni pisti kyltti Naissaari ja sanoinkin Suloselleni että lähdetäänkös katsomaan mitä Naissaaressa on.

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja kiitos postauksesta.♥

  VastaaPoista
 5. Minna: Matkailuaarteita näytti löytyvän melkein nurkilta. Onneksi tuli tehtyä tuo retkipäivä!
  Katja: Minäkin asuin opiskeluaikana Jkl:ssä enkä koskaan ajatellut jääväni sinne. Viikonloppuisin matkustin aina kotiin ja aika harvakseltaan siellä tulee nykyisinkin käytyä. Tänään tosin oli ihan kiva reissu noiden vierailukohteiden takia.
  Aili-mummo: Kiitos sanoistasi!
  Sylvi: Naissaari on ihan käymisen arvoinen paikka: idyllinen, rauhallinen, kaunis. Poiketkaapa joskus siellä, jos ohi ajelette.

  MUKAVAA VIIKONLOPPUA TEILLE KAIKILLE! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!