maanantai 6. toukokuuta 2013

MAHOTONTA PÖSSÄKKÄÄ!

Tänään on ollut tosi ihana, aurinkoinen ja lämminkin päivä. Kyllä kelpaa olla ja elellä! Eilen sunnuntain sadepäivänä viipyiltiin sisätiloissa, mutta tehtiin myös tavanomaisesta sunnuntaista poikkeavaa eli poltettiin roskia ja puunkaadoista karsittuja oksia. Sateella uskalsi tehdän vähän isomman roihun vanhan kasvimaan päälle.
 Mahoton pössäkkä siinä kävi, kun kärräsimme märkiä oksia kasaan, mutta niin ne vain syttyivät ja vähitellen paloivat. Taajamassa tällaista kokkoa ei voisi tehdä, mutta täällä maalla naapuri ei ole aivan vieressä, joten siksikin saatoimme poltella rauhassa kaikki "risut ja männynkävyt". Ei tämä liene kuitenkaan kovin ympäristöystävällistä ole...
Puoliso haaveilee saavansa jostain kaskinauriin siemeniä, joita voisi kylvää polttopaikalle. Lieköhän niitä on vielä jostain saatavilla?

9 kommenttia:

 1. Ajelin siitä teidän ohi ja totta ,olihan aikamoinen pössäkkä. Arvasin kyllä heti mitä teillä touhutaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiellä liikkujat eivät varmasti voineet olla huomaamatta meidän savumerkkejä. Toteutetaanko se teidän kyläily viimeistään tänä kesänä? Onnellista viikkoa, Kirsi!:)

   Poista
 2. tuo oksien polttaminen on sitä kevätttä.
  Hienot kuvat poltosta.
  Teillä on ollut mukava viikonloppu, taidekalleriassa.
  Mukavaa viikkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, vaikka joka kevät sitä emme harrastakaan. Nyt oli vaan niin paljon kuusenoksia tontilla, että ne oli pakko hävittää polttamalla. Onnellista viikkoa Sinullekin!

   Poista
 3. Kaskinauriista tulee ihan seitsemän veljestä mieleen.

  VastaaPoista
 4. Ainakin nauriinsiemeniä on myynnissä, ehkä kaskinauriin nimelläkin..:)
  Hauskaa viikon jatkoa Piipe.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, monta vuotta sitten laitoin nauriita kasvamaan, mutta kaskinauriit ovat sitten vielä lajina erikseen. Olen netissä seikkaillut ja kalastellut niistä tietoa.
   Kiitos samoin, mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Teillä kaunista ja meilä pilvistä, tasan ei käy.
  POltettavaa roskaa tulee, mutta täällä ei saa edes syrjäseudulla polttaa ulkona mitään, kyllä sitä lakia rikotaan, itsekin järjen sanemalla tavalla.
  Kaskinauriin siemeniä olen myös haeskellut. Ei ole osunut silmään missään. Kerro, kun löydät.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!