maanantai 20. toukokuuta 2013

KYLVÖN AIKA

Tämä kevätaika houkuttelee kasvimaan laidalle. Lauantaina kylvin ensimmäiset siemenet maihin ja tänään vielä porkkanan siemenet. Sitten seuraakin odotusta, kastelua, kitkemistä ja toivottavasti satoakin, kun sen aika on.
Viime kesänä koko kasvimaa oli kesannolla ja ostimme kaikki porkkanat, salaatit ja perunatkin kaupasta. Jäljestä päin harmitti, ettemme olleet omavaraisia, sillä mikäpä on mukavampaa kuin hakea vaikkapa salaattia omasta maasta taatusti tuoreena.
Kasvimaani ei ole järin iso, mutta esimerkiksi koko vuoden porkkanat olemme siitä alalta saaneet, vaikka käytämme paljon porkkanaa ruuanlaitossa. Työ palkitsee tekijänsä.Lapsena asuin maalla ja silloin oli osallistuttava niin kasvimaan kitkemiseen, perunannostotalkoisiin kuin lantunharvennukseenkin. Niin paljon mieluummin sitä olisi kirmannut pitkin metsiä, juossut serkkujen kanssa uimaan tai leikkinyt pikkuäitiä leikkimökissä (toki niihinkin jäi aikaa) , mutta työtäkin oli tehtävä. Ei se siis niin mukavalle aina tuntunut, mutta nyt sitäkin aikaa osaa arvostaa.Ja nyt kun innostuin muistelemaan lapsuutta, oli ihan pakko kaivaa pari vanhaa valokuvaa noilta ajoilta. Onneksi isä oli innokas kameramies ja hän ymmärsi tallentaa kuviin myös hyvin arkisia asioita (vähän tämä juttu nyt laajeni tuosta kasvimaa -asiasta...).
1. PS: Tervetuloa lukijoiden joukkoon, Maaka ja Markka!

2. PS: Aimarii kyseli, mistä saa kaskinauriin siemeniä. Niitä löysimme Jyväskylästä Kodin Terrasta. Samoin netistä voi ostaa kaskinauriin siemeniä eli kyllä niitä todella on vielä saatavilla.

6 kommenttia:

 1. Kasvimaata laitoin minäkin ja kärräsin puita liiteriin.. Puuhaa piisaa.
  Nuo lapsuuden työt ei tosiaan aina ihan herkkua ollut, mutta myöhemmin niiden arvon ymmärtää. Ja kyllä tuo omasta maasta saatu sato on niin makoisaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se oma kasvimaa on todella ihana. Vaikka pienikin. Minä en isoa jaksaisikaan mutta ihana on saada salaatit ja muutamat porkkanat omasta maasta. Kiitos ierailusta. Ilahduin viestistäsi.

  VastaaPoista
 3. "Minkä lapsena oppii sen vanhana taitaa", sanotaan.
  Kiva katsella vanhoja kuvia.
  Meilläkin on kaikki juurekset maassa.

  VastaaPoista
 4. Meillä ei vielä ole, mutta luultavasti ensi viikolla.
  Eikä niitä paljon laiteta, mies kitkee, jos jaksaa...
  Mukavaa viikon jatkoa, Piipe.<33333

  VastaaPoista
 5. ;o) mummuni sanoi, jotta kitke puhtaaksi ja minä kitkin puhtaaksi. Ei ollut siinä penkissä rikkaruohoja eikä hyötykasvejakaan. Mummuni varmaankin harmitteli sanavalintaansa XD. Enpä ole tuon jälkeen päässyt kitkentä hommiin.
  Verrattomia nuo arkiaskare kuvat.
  Iloisia päiviä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Teille kommenteista, Mummeli, Piupau, Sylvi, Aili-mummo ja tarina! Näin se on: minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Ihan hyvä, että vanhemmat patistivat töihin, vaikka se silloin harmittikin.
  Onnellista viikonloppua Teille kaikille!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!