tiistai 16. huhtikuuta 2013

TULVAT TULIVAT

Töiden jälkeen ajattelin pistäytyä pienellä kävelylenkillä ja otin kamerankin mukaan. Päivä on ollut niin lämmin, peräti +12 astetta, ja aurinkoinen sää jatkui vielä illan suussakin.
Lumet ovat sulaneet tänään huimasti ja lätäköitä on siellä täällä. Valitettavasti routa nostelee maata ja saa tien osittain savivelliksi, mutta kun sen tiedostaa, osaa  routapaikoilla ajaakin hellemmällä kaasujalalla.

                                              Järven jäälle tuskin kannattaa enää mennä.
   Tuttu reitti johti 4-tien ali kulkevan tunnelin luokse, mutta eipä sen läpi ollutkaan menemistä, sillä pelloilta sulava lumi näytti kulkeutuvan vetenä suoraan tunneliin. Taitaa tierumpu olla vielä jäässä.
Eipä tullut otettua kalastussaappaita tälle lenkille, joten oli siis kierrettävä  4-tien yli.


                                    Ylhäältä päin oli vielä napattava kuva suuresta tulvasta.


 Kotipellolla käyskenteli jo useita töyhtöhyyppiä. Pian niillä alkavat  pesintäpuuhat. Aamulla myös joutsenet tervehtivät huudollaan: "Mekin olemme tulleet!" Missä lie olivat nyt ilta-auringon laskiessa?

4 kommenttia:

 1. Piipe, teillähän jo melkein kesä..:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin eilen oli niin ihanan lämmin päivä, mutta luulen, että kesä vielä antaa odottaa itseään. Lumet saivat kuitenkin kyytiä ja johan se on aikakin.

   Poista
 2. Ihanan suttuista kuravelliä ;o)
  Tänä keväänä en ole ollut lainkaan harmissani näistä kuravelli keleistä.
  Lumi lähtee hujauksessa.
  Iloista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten lapsuudessa olikaan kiva leikkiä tuollaisella vellillä! Joskus kävi niin, että saapas jäi siihen kiinni ja oli tosi kova työ saada vedettyä saapas pois siitä liejusta.

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!