sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

NAPPIRASIAT

Jokin aika sitten kirjoitin äitini säästäväisyydestä: vanhat vaatteet hän leikkasi kuteiksi ja teki niistä sitten mattoja (elämänsä aikana varmaan useamman kilometrin verran). Vaatteista leikattiin myös kaikki napit talteen uusiokäyttöä varten. Loppuviikosta kävin etsimässä vintiltä äidin vanhat nappirasiat esiin, sillä tarkoitus on askarella eskareiden kanssa lähiaikoina pieniä rintakoruja. Isokokoiset napit pääsevät pian uuteen elämään!
Lapsena leikin usein  napeilla. Niitä oli kiva plarata, valutella sormien läpi, lajitella koon, värin ja muodon mukaan jne. Onneksi äiti säästi nämäkin aarteet.

Pari viikkoa sitten kävin messuilla ja löysin itselleni uudet korvakorut, napeista tehdyt. En yleensä käytä roikkuvia korvakoruja, mutta ihastuin näihin siitäkin syystä, että käytän töissä itse tekemääni liiviä, johon olen ommellut juuri samanlaisista, äidin säästämistä napeista koristeet. Kaipa nämä oli juuri siksi melkeinpä pakko ostaa!
               Ja lapset ovat tarkkakatseisia: he kyllä huomasivat heti nappien yhtäläisyyden!

6 kommenttia:

 1. Nappeja meilläkin oli ja on edelleen. Ne on viehättäviä. Nappikorviksesi ovat erikoiset. En ole kenelläkään nähnyt. Lapset huomaa kaiken : )

  VastaaPoista
 2. Minunkin äidillä on nappipurkki. Äiti oli joskus nuoruudessaan ompelijanakin ja niiltäkin ajoilta on kaikenlaista nappia vielä säästössä.

  VastaaPoista
 3. Kauniit nappirasiat ja mielenkiintoiset napit, kiitos Piipe.<3333

  Noista on paljon iloa..:))))

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, Mayo, Tuula ja Aili-mummo! Säästäväisiä äitejä on kaikkialla; hienoa, vai mitä?

  VastaaPoista
 5. Äitini kanssa säästää kaikki napit.Nappirasioita on aika monta. Jännä juttu todeta,että teen niinkuin äitinikin. Leikkaan napit talteen vanhoista pois heitettävistä vaatteista...:) Aina kun nään napin maassa muistan , kun pikkutyttönä olin äitini kanssa menossa meidän kyläkauppaan ja huomasin napin maassa. Minähän potkaisin sen siinä kävellessä ojaan. Äiti sen kun huomasi sanoi mulle,että jos on penni tai nappi maassa,kannattaa ottaa se nappi.Se kun maksaa enemmän kuin tuo penni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, sama juttu täällä! Jos vaate menee rievuiksi, irrotan ehdottomasti napit talteen. Hyvä on tuo äitisi opetus!

   Poista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!