torstai 11. huhtikuuta 2013

MAINOSTUSTA
Löysin edesmenneen tätini kätköistä muotilehden Sorjat pukimet, joka on ilmestynyt tammikuussa -62 eli juuri silloin, kun itse putkahdin maailmaan. Lehteä on hauska selailla ja ihmetellä, millainen muoti oli ajankohtainen reilu 50 vuotta sitten. Yhtä viehkeää on katsoa vanhoja mainoksia, sillä nekin kertovat tiettyä ajankuvaa. Haluanpa jakaa niitä teillekin ihailtavaksi:

                             Ilman muuta Singer -viistoneulakone ja ompelu sujuu kuin tanssi!
Rosenlew -jääkaapissa ruoka säilyy pidempään syömäkelpoisena! "Automaattinen sulatus, säädettävät hyllyt, sisävalaistus, hyvä tilankäyttö sekä ajanmukainen muotoilu. T-130 kompressorikaappi, 130 litraa, 59.000:-" (Lapsuuskodissani käytettiin tuolloin ruokahuonetta, aittaa ja kylmäsäilytykseen kellaria).


 Coral, hellävarainen pyykinpesujauhe sai vaatteet tuoksuvan puhtaiksi! Coralilla pesty pyykki sopi myös vauvan herkälle hipiälle, sillä mainos kehuu, että "Coralilla voitte pestä turvallisesti hienoimmat villapuseronne, ohuimman silkin, nailonpaidat, non-iron-asut ja suloiset vauvanpukimet, joiden täytyy aina olla niin pehmeät, niin puhtaat..."! Millähän minun vauvapyykkini pestiin vuonna -62?


 Muodot näkyviin saumattomilla Fortuna -impress rintaliiveillä: "Amerikkalaistyyppinen rintaliivi. Neljästä kappaleesta muodostuvat vaahtokumikupit ryhdistetty kierretikkauksin joustavalla fagottisaumalla. Kevyestä ja kuosiltaan kauniista teryleeni- rintaliivipitsikankaasta 985:-"


 " Silmät hymyilevät aurinkoisina, suppusuu jokeltelee iloisesti - sellainen on Teidänkin Pikkuisenne tuoksuvan puhtaana ja hyvinhoidettuna. LINNA -lastentuotteet tekevät niin äidin kuin lapsenkin maailman aurinkoiseksi. Uusissa kätevissä muovipulloissa ihonpuhdistusemulssi ja lastenshampoo."

Onneksi siis on edes joitain vanhoja lehtiä  tallessa, sillä niitä katsellessa voi hieman raottaa menneisyyden verhoja ja tulla hyvälle tuulelle!

8 kommenttia:

 1. Kyllä mainokset olivat erilaisia ennen.Ja edellisen postauksen nappirasiat tosi nätit:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle, Jael! Totta, niin ne ajat muuttuvat myös mainosten suhteen.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Singer, Coral ja Linna, niistä on lapsuuteni tehty :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tämä postaus herätti mukavia muistoja!

   Poista
 4. Taidat olla poikani ikiä, Piipe, mukavia muistoja..:)))
  Hyvää viikonloppua sinulle.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Vuosi -62 oli hyvä vuosi syntyä!

   Poista
 5. Ihania mainoksia.
  Mainoksissa oleva kieli on niin herttaista eikä päällekäyvää kuin nykyisin.
  antoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!