lauantai 27. huhtikuuta 2013

KESÄNTUOJA

Aamulla menin vetämään lippua salkoon kansallisen Veteraanipäivän kunniaksi ja kuuntelin lintujen konserttia. Yhtäkkiä erotin ihan uuden, mutta niin tutun ja rakkaan linnunlaulun soinnin ilmassa ja kukapa se lauluaan sirkutteli  antennin nokassa kuin kesän ensimmäinen pääskynen!

                                                             
"Kuu kiurusta kesään
 puolikuuta peipposesta
 västäräkistä vähäsen
 pääskysestä ei päivääkään."Ajatella: pitkän, kylmän ja pimeän talven jälkeen muuttolinnut saapuvat tänne kauas Pohjolaan, helkyttävät lauluaan, pesivät, munivat ja ruokkivat ahkerasti poikasiaan, jotka syksyn saapuessa liittyvät muuttolintujen joukkoon ja saapuvat jälleen uuden kevään koittaessa tutuille synnyinseuduilleen.
Miten paljon iloa voi pieni pääskynen tuoda tullessaan!

9 kommenttia:

 1. Niin se kevät etenee, vaikka uskonpuute siihen on välillä hiertänyt mieltä.
  Iloisia kevät löytöjä!

  VastaaPoista
 2. Minä olen nähnyt västäräkin ja pääskysiä edelleen odotellaan. Mutta siihen on vielä aikaa täällä korkealla asuessa. Mutta tuo on totta, minäkin iloitsen kovasti pikkulintujen tulosta keväisin.

  VastaaPoista
 3. Kesän ensimmäinen pääsky on merkkitapaus, kiitos Piipe!

  Ihanaa viikonloppua sinulle.<33333

  VastaaPoista
 4. Merkkitapaus se on joka kevät, kun ensimmäisen pääskysen näkee ja kuulee sen liverryksen. Olen monena vuonna kirjannut sen muistikirjaani jopa ja tuntuu, että aikaisemmin ja aikaisemmin tulevat.
  Minä luulen, että pääskyä saan vielä odottaa, mutta västäräkin näin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu siltä, että pääskyt tulivat nyt aikaisemmin kuin esim. viime vuonna. Pidän päiväkirjaa, joten pitäisi tarkistaa viime vuoden merkinnöistä.

   Poista
 5. Ihmmellisesti on kaikki luotu,kun pääskysetkin osaavat tulla tänne kesää viettämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, Tarja: ne ovat niitä suuria Luojan aivoituksia!

   Poista
 6. Näin eilen kevään ensimmäisen pääskysen. Lensi korkealla joten ajattelin, että senhän pitäisi ennustaa poutasäätä ja meille oli luvattu ukkosta ja sadetta. Pääskynen tiesi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi! Kiva, kun piipahdit Kylätiellä!